Misja Pekel wint Meillo-prijs voor documentaire over OM

Journalist Misja Pekel heeft met zijn televisiedocumentaire ‘Officier van justitie’ de Mr. Eva Meillo-prijs gewonnen. De prijs werd hem donderdag 9 oktober uitgereikt in De Rode Hoed in Amsterdam.

De prijs – een penning en een geldbedrag van 5000 euro – wordt ieder jaar toegekend aan media of een intern project van het Openbaar Ministerie of de Zittende Magistratuur dat op een bijzondere manier het werk van de rechterlijke organisatie voor het voetlicht brengt. Tijdens de prijsuitreiking roemde de jury vooral de imponerende regie van Pekel bij de documentaire die hij maakte voor de omroep ‘Human’. Magda Berndsen reikte de geldprijs namens de jury uit. Joke Meillo overhandigde de penning namens de stichting.

De prijs is vernoemd naar de officier van justitie Eva Meillo, die vijf jaar geleden overleed. Zij wordt gezien als een toonbeeld van passie en gedrevenheid voor het werk dat zij deed. Met ‘passie’ als achtergrond wordt daarom, naast de prijsuitreiking, ook ieder jaar de Meillo-lezing georganiseerd door SSR. Een verslag van de Meillo-lezing leest u hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht