Nieuw in 2015: training Flexibel leren in een digitale wereld

SSR biedt zijn docenten in 2015 de kosteloze training ‘Flexibel leren in een digitale wereld’ aan. De nieuwste digitale ontwikkelingen op het gebied van kennis en leren komen hier aan de orde. Inspiratie voor de SSR- docent die de kennisdeler van morgen wil zijn!

Judith Mombarg en Astrid HopmaDe trainers Judith Mombarg en Astrid Hopma, de specialisten bij SSR op het gebied van digitaal leren en medewerkers van het team iSSR hebben samen een nieuwe bijzondere training ontwikkeld: ‘Flexibel leren in een digitale wereld’. Want leren in de 21e eeuw gebeurt niet alleen meer aan de hand van boeken, hoorcolleges of contactonderwijs. Het gebruik van digitale middelen voor het ondersteunen van leren en kennis is een feit. IPad scholen en online colleges bij de universiteiten zijn zomaar wat voorbeelden. Ook SSR maakt deze beweging met MIJN SSR om kennis steeds vaker ook online aan te bieden.

Judith Mombarg legt uit waarom de training ontwikkeld is: “We weten dat een combinatie van een online leeractiviteit en contact onderwijs het effect van leren bevordert. Daarom dagen we steeds vaker onze docenten uit om hun leeractiviteit om te bouwen tot een digitale leerervaring. En dat is best eng. Want hoe doe je dat dan? Hoe maak je een web college? En wat betekenen begrippen als e-learning en blended leren überhaupt? Daarom bieden we nu onze docenten deze training aan”.

Astrid valt haar bij: “We werken bij SSR al een tijd met Moodle. Wereld wijd de meest geaccepteerde en geavanceerde digitale leeromgeving met ongekende mogelijkheden. Daarin hebben we MIJN SSR gebouwd. Het is nu de uitdaging om onze docenten mee te nemen in deze ontwikkeling. Contact onderwijs zal er altijd blijven maar er komen andere leervormen bij en die zijn digitaal. De terughoudendheid die we soms bij docenten ervaren is vaak gebaseerd op gebrek aan kennis. Onbekend maakt onbemind. Maar diegenen die inmiddels al de slag zijn gegaan met digitale leervormen zijn enthousiast. Het brengt echt iets nieuws. Deze docenten zien het ook als een investering in hun eigen kennis en ontwikkeling. We willen nu een grotere groep inspireren en enthousiasmeren. Dat doen we met deze nieuwe training, waar we heen trots op zijn. Judith en ik hopen veel van onze SSR docenten te mogen ontmoeten”!

Bekijk de flyer voor meer achtergrond en inhoud van de training.

De eerste trainingsdatum staat gepland op 31 maart 2015. Meerdere data zullen volgen. Houd daarvoor www.ssr.nl in de gaten: de code van deze training is ARDOOP03. Deelname aan deze training is kosteloos. U kunt zich inschrijven via ssrservicedesk@ssr.nl

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht