Reacties Meillo-lezing

Meer dan tweehonderd bezoekers waren aanwezig tijdens de Meillo-lezing 2014. SSR vroeg een rechtenstudent, een raadsheer en een fiscaal jurist om een reactie.

“Jonge juristen moeten ook meedenken over veranderde samenleving”

Iris van de VenIris van de Ven studeert Rechten in Utrecht. Zij heeft genoten van de middag vol passie. ‘Ik wil zoveel mogelijk uit mijn studie halen en dit soort leerzame bijeenkomsten wakkert mijn enthousiasme aan om net als Hester van Bruggen ooit te gaan werken bij de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit en mensenhandel. Ook ik voel heel sterk dat ik mijn steentje daaraan wil bijdragen. Na mijn studie hoop ik de oio-opleiding te gaan volgen en dan later te werken bij het Openbaar Ministerie.  De problemen die Hester schetste bij de opsporing en vervolging van internationale misdrijven schrikken mij niet af. Sterker nog: ik heb door haar verhaal alleen maar méér inspiratie en energie gekregen om op dit terrein te gaan meewerken aan een betere wereld.”

“Achter passie mag nooit een F”

Rob KrijgerRob Krijger is raadsheer in het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden. De Meillo-lezing drukte hem weer met de neus op de noodzaak  dat rechters integer moeten zijn. “In mijn werk heb ik ook veel met internationale kinderontvoeringszaken te maken gehad. Van rechters in de betrokken landen vergt dat soms ook moed en integriteit. Gelukkig heb ik bij alle contacten met rechters uit andere landen steeds gezien dat die integriteit op hoog niveau staat en dat de moed er is om in deze problematiek objectief en goed te kunnen opereren. Ook uit deze passievolle  voordrachten proef ik weer dat we zullen moeten blijven vechten voor de rechten van mensen, waar ter wereld ook. Als je achter passie een F plaatst ben je heel fout bezig.”

“Verschillende perspectieven inspireren”

Wido RodenburgWido Rodenburg werkt bij de FIOD op de afdeling vaktechniek en opsporing. Als fiscaal jurist met een brede belangstelling werd hij enorm geïnspireerd door de voordrachten. “De internationale rechtsorde en de opsporing en vervolging van internationale misdrijven spreken me erg aan. En ik ben bepaald niet teleurgesteld in de verhalen van deze bevlogen sprekers. Vooral de manier waarop zij, ieder vanuit hun eigen kennis, ervaring en kunde, praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden om de rechten van de mens internationaal te kunnen waarborgen gaf me een grote diversiteit aan perspectieven. Door hun toewijding ben ik weer extra geïnspireerd om, als dat mogelijk is, mee te werken aan de goede doelen die zij zich stellen.”

Lees ook het  nieuwsbericht over de prijsuitreiking en het verslag van de Meillo-lezing.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht