Gratis webcollege ‘Procedurerichtlijn, het rechterlijk toetsingskader’

De nieuwe Procedurerichtlijn is per 20 juli 2015 ingevoerd. Hoe kun je de nieuwe richtlijn interpreteren en toepassen? Een vraag waar veel rechters – werkzaam in het vreemdelingenrecht – mee worstelen. Om hen te helpen gedachten te ordenen en richting te geven, biedt SSR vanaf 15 februari het webcollege ‘Procedurerichtlijn, het rechterlijk toetsingskader’ gratis aan via MIJN SSR.

In het webcollege belichten we welke ontwikkelingen er in het recht te zien zijn, waarbij we verschillen in beeld brengen en kritische kanttekeningen maken. Aan de hand van bestaande uitspraken leggen een rechter en een strafjurist in een interview uit hoe zij de Procedurerichtlijn oppakken en wat hun opvatting is.

Bekijk hier het webcollege ‘Procedurerichtlijn, het rechterlijk toetsingskader’

Schermafbeelding ‘Procedurerichtlijn, het rechterlijk toetsingskader’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tweede webcollege over ‘Medische advisering’ is in ontwikkeling en komt binnenkort beschikbaar. Houd daarvoor ssr.nl in de gaten.

Belangrijk: bovenstaande link verwijst direct naar de pagina waar het webcollege te bekijken is. Om toegang te krijgen tot deze pagina moet u eerst inloggen. Hier heeft u een MIJN SSR-account voor nodig. Indien u deze nog niet heeft, neem dan contact op met de SSR servicedesk (e: ssrservicedesk@ssr.nl /t: 088-3613212). Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak.

Terug naar het nieuwsoverzicht