Nieuw: webcolleges ‘Innovatie in de rechtspraak – civiel recht’

Hoe kun je een innovatieve werkwijze invoeren in je gerecht of afdeling? Hoe kom je van idee tot praktijk? Welke innovatieve werkwijzen zijn elders al ontplooid en beproefd? En welke wetenschappelijke onderzoeken hebben directe relevantie voor de rechtspraktijk? Vragen die u zichzelf mogelijk stelt. Om u te informeren en te inspireren introduceert SSR een reeks webcolleges over innovatieve werkwijzen binnen het civiel recht.

De innovatieve werkwijzen die gepresenteerd worden zijn:

  • De spreekuurrechter, door Ton Lennaers
  • Het mondeling eindvonnis ter zitting (ook relevant in het kader van KEI), door Erik van Unen (screenshot)
  • Het (zelf digitaal) plannen van zaken op zitting door de advocaat, door Gea Brands – Bottema

Ook is er een webcollege over de verklaring voor recht, naar aanleiding van een proefschrift, met daarin handreikingen voor de rechtspraktijk. De webcolleges worden voorafgegaan door een drietal korte introducties, waarin Frans van Dijk (directeur Rvdr) innoveren, experimenteren én het verspreiden van innovatie belicht.

webcolleges Innovatie in de rechtspraak

Bekijk de webcolleges

Wilt u zelf een innovatieve werkwijze onder de aandacht brengen middels een webcollege, neem dan contact op met SSR (zie onderstaande contactgevevens). Ook een attendering op actueel, civielrechtelijk onderzoek is welkom!

MIJN SSR-account

Bovenstaande link verwijst direct naar de pagina waar de webcolleges te bekijken zijn. Om toegang te krijgen moet u inloggen in MIJN SSR én werkzaam zijn binnen de Rechtspraak. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, dan kunt u contact opnemen met de SSR-servicedesk (E: SSRservicedesk@ssr.nl / T: 088-3613212).

Terug naar het nieuwsoverzicht