Europees uitwisselingsprogramma voor rechters en officieren van justitie

Ook in 2018 biedt SSR in samenwerking met het European Judicial Training Network (EJTN) diverse uitwisselingsprogramma’s aan. Een unieke kans om internationale ervaring op te doen.

SSR stimuleert kennisuitwisseling tussen Nederlandse magistraten en hun Europese collega’s. In samenwerking met het EJTN bieden we daarom jaarlijks verschillende uitwisselingsprogramma’s aan voor Nederlandse rechters, raadsheren, officieren van justitie en advocaten-generaal. Het belangrijkste doel van deze ‘short term exchanges’ is om magistraten kennis te laten maken met het werk van hun collega’s in een ander EU-land (of kandidaat-lidstaat) en met een ander rechtssysteem. Op deze manier kan ook de eigen beroepspraktijk vanuit een ander perspectief worden bekeken. Er zijn verschillende soorten uitwisselingsprogramma’s waar u zich voor kunt inschrijven.

  • Regulier uitwisselingsprogramma van twee weken.
  • Uitwisselingsprogramma van één week voor docenten.
  • Specialistische uitwisseling van één week.
  • Uitwisselingsprogramma voor Hoofdofficieren van justitie van drie dagen.
  • Uitwisseling van één week (bilateraal).

Voor alle uitwisselingen geldt dat als u geselecteerd bent, u ook dient te gaan.

Financiën

EJTN vergoedt uw reiskosten tot een maximum van € 400. Daarnaast ontvangt u een dagvergoeding (per diem) waar u uw hotel, ontbijt, lunch, diner en locale vervoerskosten van betaalt.

Inschrijfprocedure

Wilt u deelnemen aan het Europese uitwisslingsprogramma? Schrijft u zich dan voor 15 december 2017 in. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer beoordeeld door EJTN.

U schrijft zich digitaal in via deze link en kiest vervolgens voor ‘Short Term Exchanges’. Bij de ‘reference code’ voert u ‘SSR’ in. Klik daarna op ‘apply’. Vul hierna alle velden in en klik onderaan de pagina op ‘submit application’. Uw inschrijving staat nu geregistreerd.

De selectie wordt door het EJTN in Brussel gedaan. U ontvangt uiterlijk eind februari 2018 bericht of u geplaatst bent en zo ja, waar. Indien u geselecteerd bent, zal het opleidingsinstituut van het land waar u bent geplaatst contact met u opnemen over de datum van het uitwisselingsprogramma. SSR heeft op dit moment geen zicht op wanneer de Europese uitwisselingen plaatsvinden.

Overzicht soorten uitwisselingen EJTN Exchange Programme 2018

Terug naar het nieuwsoverzicht