Inspiratie en reflectie aan de Overijsselse vecht

“Stressloos filosoferen in een mooie omgeving; een cadeautje om zo te mogen denken, debatteren en reflecteren”. Zo omschreef een van de deelnemers de SSR-master ‘Rechterlijke Oordeelsvorming’ die iedere zomer plaatsvindt in Hotel en Congrescentrum Mooirivier te Dalfsen. De 2017 editie vindt plaats van 22 tot en met 25 augustus.
Hoe werkt rechterlijke oordeelsvorming? Hoe is tunnelvisie te voorkomen? En in hoeverre is uw visie op uw beroep daarbij van invloed? Tijdens de SSR-master ‘Rechterlijke oordeelsvorming’ staat u  met collega’s en deskundige inleiders vier dagen stil bij deze – en vele andere – vragen in een inspirerende omgeving aan de Overijsselse vecht. Een greep uit de reacties van voorgaande edities:

“Het is fantastisch om enkele dagen achter elkaar, met collega-rechters, los van inhoudelijk juridische perikelen bezig te kunnen zijn met het vak.”

“Er ging een wereld voor mij open dankzij de grote kennis en eruditie van de inleider. Zeer van genoten.”

“Dit is een cursus waarbij je niet per se een beter jurist wordt, maar wel een betere rechter.”

“Biedt verrijkend nieuw perspectief.”

“Deze master geeft handvatten om beter te communiceren, beter inzicht te verkrijgen in motieven van procesdeelnemers en beter gronden te kunnen analyseren en wegen.”

“Ik ben me weer eens bewust geworden van de wijze waarop ik in mijn werk en daarbuiten met (voor)oordelen bezig ben.”

“Gereedschap voor het vak.”

“Ik vond het verhelderend weer eens de tijd te hebben bezig te zijn met ‘de rechterlijke oordeelsvorming’, ook in gesprekken met collega’s.”

“De cursus heeft een duidelijke verdieping voor mij als rechter gebracht heeft gestimuleerd naar het verder vragen stellen en zoeken naar achtergronden: wat is het goede?”

“Een prachtige plek, een geweldige cursus en een boeiend, vaardig en humoristische docent met een schat aan kennis die hij heel makkelijk wist over te brengen.”

Aanmelden

De 2017 editie van de summercourse Rechterlijke Oordeelsvorming vindt plaats van 22 t/m 25 augustus. Aanmelden is mogelijk via uw opleidingscoördinator (cursuscode ARZMSURO).
Bekijk de sfeerimpressie

mooirivier

 

Terug naar het nieuwsoverzicht