Nieuw: webcolleges Wet maatschappelijke ondersteuning 2015

SSR heeft vier gratis webcolleges ontwikkeld over de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015. Een verrijking op het reeds bestaande cursusaanbod van SSR over de Wmo 2015.

Deze webcolleges bestaan uit:

  • Een korte inleiding op de Wmo 2015. Waarbij onder andere wordt ingegaan op de wettelijke kaders en kernbegrippen van de wet. Daarnaast komen onderwerpen als melding, onderzoek, aanvraag- en compensatieplicht aan bod.
  • Het schetsen van het toetsingskader van de bestuursrechter.
  • Een korte toelichting op de simulatie van een keukentafelgesprek. Tijdens het keukentafelgesprek maakt u kennis met Sjaak van der Linden en Mirna Molenschot. Bij de gemeente heeft mevrouw Molenschot huishoudelijke hulp en begeleiding aangevraagd. Op grond van haar aanvraag heeft het college een beschikking afgegeven. Deze roept bij haar echter nog veel vragen op. Tijd voor een toelichting aan de keukentafel.
  • Simulatie van een keukentafelgesprek.

Bekijk hier de webcolleges Wet maatschappelijke ondersteuning 2015.

Voor het bekijken van de webcolleges moet u beschikken over een MIJN SSR-account. Indien u nog geen account heeft, neem dan contact op met de SSR servicedesk (e: ssrservicedesk@ssr.nl / t: 088-3613212). Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.

Gerelateerde cursussen Wmo 2015

Terug naar het nieuwsoverzicht