24-uurssessie voor Hoofden Juridische Ondersteuning

Op een prachtige locatie aan het strand bij Kijkduin kwamen op 16 en 17 april Hoofden Juridische Ondersteuning (HJO’s) vanuit het hele land bijeen. De bijeenkomst was een initiatief van Sanne Giling en Sophia Lok, die na het volgen van het ‘MD-traject voor Operationeel leidinggevenden’ behoefte hadden aan verdieping en verbreding door middel van uitwisseling met collega’s. Samen met het team leiderschap van SSR stelden ze een tweedaags programma samen, waarin de genodigden kennis met elkaar maakten, verscheidene workshops volgden en met elkaar van gedachten wisselden over het invullen van hun rol en over verdere professionele ontwikkeling.

24 uurs sessie HJO

Uitwisseling en inspiratie

De bijeenkomst begon met een diner en een programma rondom persoonlijk leiderschap. Trompettist André Heuvelman beet het spits af, waarna de deelnemers met elkaar in gesprek gingen over hun talenten en hun wensen over hun eigen ontwikkeling. De volgende ochtend volgden praktische workshoprondes rondom thema’s als coachend leidinggeven, deep democracy, teamontwikkeling en de rolwisseling van juridisch professional naar leidinggevende. Teamleden van SSR Leiderschap waren onder meer workshopleider, dagvoorzitter en logistiek begeleider. In de middag stond de vraag ‘Hoe vul jij je rol in, en hoe zorg je dat je niet in de waan van de dag wordt meegezogen?’ centraal. In dit kader was er een stem-/zangworkshop over ‘leiderschap tonen’, een workshop ‘Kunst aan de kust: wie ben jij op het doek?’ en ‘Mindful leidinggeven’.

Blijvende professionalisering

Tussen de workshops door werd veel gebruik gemaakt van de ruimte om elkaar beter te leren kennen en te netwerken. Inmiddels zijn er zes intervisiegroepen samengesteld, waaraan intervisiebegeleiders vanuit de SSR-intervisiebegeleiderspool worden gekoppeld. Zo kunnen de Hoofden Juridische Ondersteuners zich met elkaar blijven professionaliseren. De komende tijd onderzoekt SSR met de deelnemers hoe zij hen op andere manieren structureler kan ondersteunen met leer- en ontwikkelactiviteiten. Bent u Hoofd Juridisch Ondersteuner en heeft u hierover ideeën of wilt u meepraten? Neem dan contact op met het team Leiderschap van SSR via leiderschap@ssr.nl. We zien uw inbreng graag tegemoet!

Terug naar het nieuwsoverzicht