SSR presenteert Leren/Doceren-magazine

SSR presenteert in het begin van 2018 een magazine waarin leren centraal staat: LEREN/DOCEREN. Hierin staan de schijnwerpers gericht op docenten, hun ambities, behoeften, vernieuwingen én hun succesrecept. Een magazine dat echter niet alleen docenten, maar iedere professional binnen de rechterlijke organisatie wil inspireren.

Kennis delen in een snel veranderende samenleving is voor professionals nog nooit zo belangrijk geweest. Het LEREN/DOCEREN magazine wil daarom bestuurders, leidinggevenden, rechters, raadsheren, (hoofd)officieren en andere medewerkers inspireren met voorbeelden van binnen en buiten de rechterlijke organisatie. Over het belang van leren op de werkplek, over het belang om een ‘lerende organisatie’ te zijn, het belang van geïnspireerde en gedreven SSR docenten en het idee om je collega ook als docent te zien.

Aan de hand van interviews en voorbeelden van professionals in de onderwijssector en SSR-docenten werkzaam bij het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak, worden verschillende manieren van leren en doceren belicht gezet. Een artikel over de Organisatie van Kennis met Jasper van den Beld en Wilma Groos geeft een duidelijk beeld hoe kennis in de Rechtspraak kan worden gedeeld.

SSR verspreidt gedrukte exemplaren via de communicatie-afdelingen van de gerechten, hoven en parketten. Daarnaast liggen er gedrukte exemplaren op de SSR-locaties in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en Zwolle. Een digitaal exemplaar is te bekijken via onderstaande link.

cover Leren/Doceren magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk het LEREN/DOCEREN magazine (PDF)

Terug naar het nieuwsoverzicht