Inschrijving Europees uitwisselingsprogramma 2020 voor rechters en officieren van justitie geopend

SSR stimuleert kennisuitwisseling tussen Nederlandse magistraten en hun Europese collega’s. In samenwerking met het European Judicial Training Network (EJTN) biedt SSR daarom jaarlijks verschillende uitwisselingsprogramma’s aan voor Nederlandse rechters, raadsheren, officieren van justitie en advocaten-generaal. Een unieke kans om internationale ervaring op te doen.

Het belangrijkste doel van deze ‘short term exchanges’ is om magistraten kennis te laten maken met het werk van hun collega’s in een ander EU-land (of kandidaat-lidstaat) en met een ander rechtssysteem. Ook in 2020 biedt EJTN diverse uitwisselingsprogramma’s aan. Er zijn verschillende soorten uitwisselingsprogramma’s waarvoor ingeschreven kan worden.

  • Regulier uitwisselingsprogramma van twee weken.
  • Uitwisselingsprogramma van één week voor SSR-docenten
  • Specialistische uitwisseling van één week
  • Uitwisseling van één week (bilateraal)
  • Long Term uitwisseling bij het EHRM, Eurojust en HJEU

Meer (Engelstalige) informatie over het uitwisselingsprogramma leest u op de ETJN-website. Het EJTN vergoedt reiskosten tot een maximum van € 400,-. Daarnaast ontvangt u een dagvergoeding (per diem) waar u uw hotel, ontbijt, lunch, diner en lokale vervoerskosten van betaalt. De hoogte van de dagvergoeding is afhankelijk van het land waar u naar toe gaat.

Inschrijf-/selectieprocedure

Wilt u deelnemen aan het Europese uitwisselingsprogramma? Schrijf u dan vóór 9 december 2019 in. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer beoordeeld door het EJTN.
U kunt uw interesse kenbaar maken via een inschrijfformulier op de EJTN-website. De selectie wordt door het EJTN in Brussel gedaan. U ontvangt uiterlijk eind februari 2020 bericht of u geplaatst bent en zo ja, waar. Indien u geselecteerd bent, neemt het opleidingsinstituut van het land waar u bent geplaatst contact met u op.

SSR Internationaal

Nederlandse rechters en officieren van justitie krijgen in hun dagelijkse werkzaamheden in toenemende mate te maken met Europese en internationale aspecten van het recht. Het SSR cursusaanbod Internationaal biedt medewerkers van de rechterlijke organisatie daarom diverse rechtsgebied overstijgende cursussen, seminars en trainingen op het gebied van het Europees en internationaal recht. Meer informatie leest u op onze website   .

Terug naar het nieuwsoverzicht