Interesse voor SSR-training Proactieve dreigingsinschatting bij Norwegian court administration

SSR ontving deze week een delegatie van drie personen, medeverantwoordelijk voor veiligheid binnen de Noorse rechtbanken. Doel van het bezoek was om te kijken of de SSR-training ‘Proactieve dreigingsinschatting’ voor bodes en beveiligers ook gebruikt kan worden binnen de Noorse rechtbanken.

Bezoek NoorwegenIn Noorwegen hebben de meeste rechtbanken geen eigen beveiliging. Bovendien vinden niet alle zittingen plaats in een rechtbank, maar ook regelmatig daarbuiten. Dat kan risico’s met zich meebrengen. Reden voor de Norwegian court administration om informatie in te winnen over de door SSR in samenwerking met Chameleon Associates ontwikkelde training ‘Proactieve dreigingsinschatting’. De delegatie kreeg tijdens het bezoek te horen hoe de training tot stand was gekomen en bracht tevens een bezoek aan de rechtbank Midden-Nederland waar collega’s al werken met de inzichten die zijn opgedaan tijdens de trainingsdagen.

Inschrijven basistrainingen voor beveiligers en bodes mogelijk

De training Proactieve dreigingsinschatting is ontwikkeld om beveiligers en bodes te leren ‘in het brein te kruipen’ van iemand die mogelijk een gevaar of een risico vormt. Door de training krijgen de deelnemers meer oog voor eventuele risico’s en waardoor ze tijdig en beter kunnen anticiperen. De training kent drie niveaus (basis, gevorderden en expert) waarbij theorie wordt afgewisseld met oefeningen in de trainingsruimte en in het werkveld. Een voor de Rechtspraak op maat gemaakte pilot leverde enthousiaste reacties op van de deelnemers. Daarom zijn nieuwe basistrainingen gepland bij de rechtbanken in Den Bosch (11 en 12 maart) en in Amersfoort (4 en 5 november). Beveiligers en bodes van ieder gerecht of gerechtshof kunnen zich hiervoor aanmelden via hun opleidingscoördinator. Meer informatie over de training leest u op de SSR-website.

Voor vragen over deze training kunt u contact opnemen met Desiree Pieters (cursusmanager SSR).

Terug naar het nieuwsoverzicht