Nieuw bij SSR: Compact en effectief schrijven

Verslagen, memo’s, rapporten, notities en adviezen. Binnen de Rechtspraak wordt veel geschreven en lang niet altijd compact en aantrekkelijk. Veel teksten blijven hangen in ambtelijk taalgebruik, of zijn slecht geordend terwijl logisch opgebouwde teksten niet alleen de lezer, maar ook de schrijver veel tijd besparen.

Tijdens de training Compact en effectief schrijven ontwikkelt u een professionele werkwijze om uw schrijven voortaan efficiënter aan te pakken. U leert compact en ontvanger gericht schrijven waarbij u de lezer door logische argumentatie snel naar de kern weet te brengen. Daarnaast besteedt de docent aandacht aan fris en niet ambtelijk formuleren. U oefent met uw eigen tekstmateriaal, dus tijdens de training gaat het werk door.

Datum en locatie

Compact en effectief schrijven is een training van twee losse dagen en is bedoeld voor medewerkers van de Rechtspraak die efficiënter en toegankelijker willen schrijven en argumenteren. Eerste uitvoering is op 12 en 19 november in Utrecht. Kijk op de cursuspagina voor meer informatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht