Nieuw bij SSR: E-learning Gezelschapsdieren

De meest voorkomende strafbare feiten bij dierenzaken zijn verwaarlozing, dierenmishandeling en bijtincidenten door honden. Deze mediagevoelige zaken worden in beginsel afgehandeld door de arrondissementsparketten. Het is dan ook van belang dat u als (assistent) officier van justitie of parketsecretaris voldoende kennis heeft van de stappen en beslissingen die genomen kunnen worden.

In nauwe samenwerking met experts vanuit het Openbaar Ministerie en de Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ontwikkelde SSR de e-learning module Gezelschapsdieren. Na het doorlopen van deze online module (duur circa 90 minuten) kent u alle mogelijke stappen tussen het moment dat de politie voor het eerst op de lijn komt met een dierenzaak betreffende verwaarlozing, mishandeling of een bijtincident tot aan de behandeling op zitting. Daarnaast verdiept u uw kennis over de bestaande juridische kaders en de samenwerking tussen de ketenpartners en het OM.

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de SSR Servicedesk. Voor toegang tot deze module dient u werkzaam te zijn binnen het Openbaar Ministerie.

Terug naar het nieuwsoverzicht