Nieuw bij SSR: Medische terminologie & ernst van het letsel

In dossiers van medische strafrechtzaken komen specifieke termen voor die te maken hebben met het menselijk lichaam. Hoe zit hetSSR Medische terminologie met de anatomie van de mens? Wat zijn de voornaamste letsels en hoe zit het met de gevaren van die letsels?

Om hiervan een goed beeld te krijgen, ontwikkelde SSR in samenwerking met het Expertisecentrum Medische Zaken de cursus Medische terminologie & ernst van het letsel. Deze nieuwe cursus is bedoeld voor advocaten-generaal, officieren van justitie, adjunct-officieren van justitie en parketsecretarissen.

Bijzondere cursuslocatie

De deelnemers krijgen tijdens deze dag een kijkje in de wereld van de medische zorg op een bijzondere cursuslocatie: het Radboudumc in Nijmegen. Ook geven de docenten uitleg over de verschillende functionarissen die werkzaam zijn in een ziekenhuis.

Na afloop van de cursus heeft u meer kennis over de anatomie van de mens, veel voorkomende medische aandoeningen in medische strafzaken en het procesmanagement in de zorg en de zorg in de praktijk.

Eerste uitvoering

De eerste uitvoering van deze nieuwe cursus is 26 september bij het Radboudumc in Nijmegen. Meer informatie vindt u op onze website.

Terug naar het nieuwsoverzicht