Nieuw bij SSR: Straftoemeting en strafmotivering in het jeugdstrafrecht

De behandeling van strafzaken tegen minderjarige verdachten vergt een specifieke expertise en de straftoemeting in dit soort zaken is bijzonder. Zo kent het jeugdstrafrecht een sanctiestelsel dat is gericht op bijsturen van gedrag. De afwegingen die worden gemaakt in strafzaken tegen minderjarige verdachten zijn ook anders dan de factoren die in strafzaken tegen volwassen verdachten worden gewogen.

Beslissen en motiveren

Samen met de docenten gaat u in de cursus ‘Straftoemeting en strafmotivering in het jeugdstrafrecht’ dieper in op wat er komt kijken bij het beslissen over sancties tegen een minderjarige verdachte. Daarnaast is er ook uitgebreid aandacht voor de uitleg van de beslissing in het vonnis. SSR ontwikkelde de cursus dan ook in samenwerking met zowel jeugdrechters als communicatiedeskundigen.

Datum en locatie

Deze cursus bestaat uit twee lossen cursusdagen en is bedoeld voor jeugdrechters en juridisch medewerkers die strafzaken tegen minderjarige verdachten behandelen. De eerste uitvoering is 16 en 30 maart 2020 in Utrecht. Meer informatie: https://ssr.nl/cursus/szzmstmj/

Terug naar het nieuwsoverzicht