Nieuw bij SSR: Themadag Terrorismebestrijding

Na de val van het kalifaat is er een actuele discussie ontstaan over hoe om te gaan met uitreizigers en terugkeerders vanuit Syrië. Moet de Nederlandse overheid zijn onderdanen, voormalig strijders en vrouwen (met kinderen), die lid zijn van een terroristische organisatie terughalen ter berechting? Als we dat doen, hoe vinden we dan bewijs voor de misdaden die in Syrië en Irak zijn gepleegd? En als we dat niet doen, wat is dan het gevolg voor hun strafrechtelijke aansprakelijkheid? Kortom: welke mogelijkheden en dilemma’s zijn hierbij aan de orde?

SSR organiseert op 11 november 2019 de themadag terrorismebestrijding. Twee thema’s staan daarbij centraal: welke dilemma’s zijn er in de integrale aanpak van jihadisten en terugkeerders?; en wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van bewijsmateriaal, verzameld op het strijdtoneel in Syrië en Irak?

Tijdens deze bijeenkomst praten verschillende sprekers – afkomstig uit de advocatuur, het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak – u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van terrorismebestrijding. Na de inleidingen volgt een paneldiscussie en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor wie?

De dag is interessant voor raadsheren, rechters (in opleiding), stafjuristen en juridisch medewerkers, advocaten-generaal, officieren van justitie (in opleiding), parketsecretarissen en beleidsmedewerkers.

Data en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op 11 november 2019 in Utrecht. Lees meer over de themadag Terrorismebestrijding.

Terug naar het nieuwsoverzicht