Nieuw bij SSR: Wajong

De Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong) omvat drie regelingen; de oude Wajong, Wajong 2010 en Wajong 2015. Welke voorwaarden en rechten bij welke regeling horen, is niet altijd even duidelijk. Dat bleek eens te meer tijdens de Dag van de sociale zekerheid 2019 van SSR.

Om duidelijkheid te bieden over de specifieke voorwaarden die bij het recht op een Wajong-uitkering horen, ontwikkelde SSR deze kennismakingscursus. Docent Driesje Hardonk-Prins (raadsheer Centrale Raad van Beroep) geeft u een beeld van de verschillende regelingen en heeft daarnaast aandacht voor onderwerpen als het overgangsrecht, de herhaalde aanvraag en het belang van de aanvraagdatum. Hierbij worden theoretische inleidingen afgewisseld met praktijkvoorbeelden en is er ruimte voor uw eigen inbreng.

Datum en locatie

Deze cursus van één dagdeel is bedoeld rechtspraakmedewerkers die recent met de behandeling van Wajong-zaken zijn gestart of daarmee binnenkort gaan beginnen. Eerste uitvoering is op 14 januari 2020 in Utrecht. Meer informatie is te vinden op de cursuspagina.

Terug naar het nieuwsoverzicht