Save the date: Dag voor het vreemdelingenrecht

Na de ‘Dag voor de belastingrechtspraak’ en de ‘Dag van de sociale zekerheid’, is er nu ook de ‘Dag voor het vreemdelingenrecht’. Een jaarlijkse door SSR georganiseerde themadag gericht op het bestuurlijke vreemdelingenrecht. Deze dag gaat dieper in op het vreemdelingenrecht en de daaraan gerelateerde onderwerpen/vraagstukken, waaronder: medische aspecten, nareis, de werkwijze van Bureau Documenten en de uitdagingen van digitalisering binnen het vreemdelingenrecht.

Sprekers uit de keten

Het programma bestaat uit verschillende plenaire presentaties en workshops. Zo belichten sprekers uit de keten het onderwerp vanuit diverse invalshoeken. Mr J.F.M.J. (John) Bouwman is dagvoorzitter en mr N. (Nico) Verheij is één van de inleidende sprekers. Het programma is op dit moment nog in ontwikkeling en andere sprekers worden op een later moment bekend gemaakt.

Doelgroep

De ‘Dag voor het vreemdelingenrecht’ is interessant voor rechters, rio’s, raio’s en juridisch medewerkers werkzaam in het vreemdelingenrecht van de gerechten en de Raad van State. Word in één dag bijgepraat over actuele ontwikkelingen en benut deze gelegenheid om elkaar (weer) te ontmoeten en te netwerken. Hiermee is deze themadag een mooie aanvulling op het curriculum ‘vreemdelingenrecht’ van SSR.

Datum en locatie

De themadag vindt plaats in het Muntgebouw, Utrecht op 30 januari 2020. Lees meer over de Dag voor het vreemdelingenrecht’.

Terug naar het nieuwsoverzicht