SSR Magazine: laat u inspireren en waag de sprong!

Volgend jaar bestaat SSR zestig jaar. Voor ons aanleiding om in de aanloop naar dat jaar een magazine te maken dat een gevarieerd beeld geeft van leren, werken en opleiden binnen de rechterlijke organisatie. En waar collega’s uit het werkveld aan het woord komen en de ‘sprong wagen’ om te leren, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Het magazine is bedoeld voor alle collega’s binnen het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak.

Het magazine bevat onder andere de volgende onderwerpen:

Op de bühne leer je het vak

Een officier van justitie, een net opgeleide officier, een rechter en een rechter in opleiding praten over hun passie voor het recht, de toegenomen aandacht voor het slachtoffer en de opleiding in het algemeen.

Straf van de meester

Zes verschillende docenten bij SSR over hun vak, de maatschappelijke trend en het lesgeven in tijden van social media en iedereen die een mening lijkt te hebben over het recht.

Druk in het werk

Docent Bas Barten helpt je in de cursus ‘Omgaan met druk in het werk’ met plannen, administreren en delegeren om zo het juridische werk doeltreffender maken. En leuker!

Intervisie

Wat is er gebeurd? Wat heeft iemand gezegd? Wat heb je gevoeld? In een intervisiebijeenkomst gaat het om het stellen van de juiste vragen en te reflecteren. Zo word je volgens cursusmanager Angela Morsink een betere versie van jezelf.

Wat wilt u leren?

Ideeën voor nieuwe cursussen te over. SSR-lector Joke Halk zou bijvoorbeeld wel in een manege les willen geven. ‘Een paard communiceert door middel van lichaamstaal.’

Beveiliging

Juist als iemand agressief is, is het belangrijk vriendelijk te zijn en te blijven. Daarmee dwing je als het ware af dat de ander dat ook naar jou is. De kracht van een beveiliger zit niet in het postuur, maar in de mondelinge vaardigheden volgens André Strik, senoir beveiliginsadviseur bij de rechtbank Oost-Brabant.

Leiderschap

Leidinggevenden binnen een autonome organisatie hebben het lastig. De leiderschapsacademie biedt hulp. De nadruk ligt op onderlinge verbinding en co-creatie. Wat hebben mensen nodig? Die vraag staat centraal in het interview.

E-learning

Voor veel collega’s is e-learning al de gewoonste zaak van de wereld, voor enkele collega’s ligt dat anders. Maar de wereld verandert en je kunt niet meer zonder het gebruik van digitale middelen, zegt Julia Rietveld van iSSR.

Verspreiding/meer informatie

Het magazine is bedoeld voor alle collega’s binnen de rechterlijke organisatie en wordt verspreid door de communicatieafdeling van ieder gerecht en parket. Extra exemplaren kunt u via hen opvragen. Voor meer informatie over het magazine kunt u contact opnemen met communicatie@ssr.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht