SSR opleidingsaanbod tbs uitgebreid en vernieuwd

SSR heeft het totale opleidingsaanbod op het gebied van tbs vernieuwd en uitgebreid. Zo is er vanaf nu naast de basiscursus een verdiepende cursus over verlenging ontwikkeld en een aantal e-learning modules, waarin verschillende aspecten van tbs worden behandeld. De e-learning modules kunnen altijd en overal worden geraadpleegd en kunnen dienen als naslag. Deze zijn te bekijken via MIJN SSR door alle juridisch professionals, werkzaam bij het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak.

Opleggen van tbs in het strafrecht

De bestaande tbs-cursus is nu opgesplitst in een basis- en verdiepingscursus. Beide cursussen zijn ook meer toegespitst op de werkzaamheden in de praktijk. Zo geeft de opleggingscursus inzicht in de wereld van tbs, waarbij ingegaan wordt op zowel juridische als gedragskundige aspecten. En weet u na het volgen van deze dag in welke zaken u tbs kunt overwegen en wat er nodig is om deze sanctie op te leggen.

Tbs verlenging

De verlengingscursus behandelt het verlengen, voorwaardelijk beëindigen en omzetten van een tbs-maatregel in de praktijk. Zo kent u na afloop de meest belangrijke spelers in het veld (die een rol hebben bij de executie van de tbs in de praktijk) en weet u op welke manier deze rollen, taken en verantwoordelijkheden op elkaar inwerken. Ook bent u zich bewust van uw eigen rol in tbs-verlengingszaken en in -omzettingszaken.

Kijk via bovenstaande links voor meer informatie, beschikbare data en locaties.

Terug naar het nieuwsoverzicht