Training over omgang met weerstand in de zittingszaal op 10 oktober

Herkent u signalen van agressie en weerstand in de zittingszaal? En hoe gaat u hier mee om? Naar aanleiding van het advies over veiligheid rondom zittingen op locatie (bijvoorbeeld in het kader van de Wet BOPZ) ontwikkelde SSR de training ´Gedrag en beweging op de zittingin samenwerking met Martial Minds. Daarbij worden inzichten uit de psychologie, coaching en krijgskunst én judomatten gebruikt!

“De docenten linken op boeiende wijze de frustraties van mensen in een conflictsituatie naar de actoren in de rechtspraak en de principes uit de gevechtssporten. Een mooi samenspel van rechters en rechtbankmedewerkers. Humor, concrete voorbeelden en mooie interactie tussen de cursusdeelnemers. Een aanrader!”, aldus een deelnemer.

De training is bedoeld voor rechters en griffiers. Deze laatste groep vooral in het kader van de ondersteunende signaleringsfunctie en het zogenaamde ‘vier ogen’ principe. De eerstvolgende uitvoering van de training vindt plaats op 10 oktober 2019. Meer informatie leest u hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht