Basistraining proactieve dreigingsinschatting

Beveiligen betekent tegenwoordig meer dan ‘aanwezig zijn’. Beveiligingspersoneel moet proactief zijn om incidenten daadwerkelijk te kunnen voorkomen. De SSR-basistraining Proactieve dreigingsinschatting leert beveiligers om inzicht te krijgen in hoe ‘de tegenstander’ denkt en werkt.

Het doel van de training is dat deelnemers sneller bedreigingen kunnen detecteren, analyseren en verstoren of eventuele schade kunnen beperken. De training is opgebouwd uit theoretische presentaties, afgewisseld met oefeningen in de trainingsruimte maar ook in het veld. Hierbij nemen deelnemers afwisselend de rol van beveiligingsmedewerker aan maar ook die van de opponent. De beveiligingsmethode wordt gecombineerd met een andere benaderingswijze van de opponent; cursisten leren gastvrijheid in te zetten als middel om hun beveiligingsdoelen te realiseren.

De eerstvolgende uitvoering van de training vindt plaats op 14 en 15 mei 2020 bij de rechtbank Midden-Nederland (locatie Amersfoort). Meer informatie over deze training leest u hier.

SSR publiceerde eerder in het SSR-magazine het artikel ‘De kracht van de beveiliger: waarnemen, vragen stellen, handelen’ over de totstandkoming van deze training met senior beveiligingsadviseur André Strik en beveiligingsmedewerker Dorette Blummel (beide werkzaam in de rechtbank Oost-Brabant). Lees het artikel hier (PDF).

 

Terug naar het nieuwsoverzicht