Coronabeleid SSR

In verband met de ingestelde lockdown tot en met 9 februari 2021 past SSR in samenspraak met de Raad voor de rechtspraak en het College van Procureurs-Generaal de maatregelen als volgt aan:

  1. SSR geeft volledig focus aan onderwijs op afstand. Bestaande cursussen en trainingen zijn (of worden) omgezet naar digitale (online) onderwijsvormen.
  2. SSR geeft prioriteit aan de initiële opleidingen (rio, oio’s, assistent-officieren en trainees OM) bij het aanbieden van online onderwijs. Reden voor dit besluit is dat uitstel van deze opleidingen leidt tot vertraging van de noodzakelijke instroom van nieuwe rechters en officieren van justitie.
  3. Alle contactonderwijs op locatie is met ingang van 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 geannuleerd. Dit geldt nu ook voor de zittingsvaardigheidstrainingen voor de initiële opleidingen die plaatsvinden bij SSR.
  4. De reeds eerder aangekondigde beperkte verruiming vanaf 4 januari 2021 van het aantal trainingen op locatie wordt tot nader order uitgesteld.

Welke opleidingen, trainingen en cursussen vinden doorgang in de huidige situatie?

Alleen online onderwijs namelijk:

  • leeractiviteiten voor de initiële opleidingen, inclusief het verplichte PE-aanbod
  • een beperkt aantal uitvoeringen uit het reguliere (PE) aanbod voor andere deelnemers dan rio’s of oio’s
  • trajecten uit het leiderschapsprogramma
  • trajecten uit het aanbod persoonlijk leiderschap

Gebruik mondkapjes

Per 1 december is het voor bezoekers van ons gebouw verplicht een mondkapje te dragen in het atrium.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen?  Kijk dan op de pagina’s met frequently asked questions (FAQ) waar we deze vragen en de antwoorden daarop verzameld hebben. Er is een FAQ-pagina voor cursisten, een FAQ-pagina voor docenten en een FAQ-pagina voor opleidingscoördinatoren.

Terug naar het nieuwsoverzicht