Coronabeleid SSR

‘Onderwijs op afstand’ blijft het uitgangspunt tot 1 januari 2021 bij SSR, maar voor trainingen die niet geschikt zijn voor digitalisering, bekijken we of deze, al dan niet in aangepaste vorm, op locatie door kunnen gaan. De voorwaarden die SSR hieraan stelt zijn:

  • De locatie waar de bijeenkomst wordt gehouden is geschikt (gemaakt) voor bijeenkomsten met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM.
  • De deelnemer is akkoord met deelname aan de bijeenkomst op locatie.

Meer uitvoeringen op locatie

Bij cursussen die in aanmerking komen voor een uitvoering op locatie gaat het om bijeenkomsten waarbij het onderwijskundig noodzakelijk is om elkaar te treffen. Denk hierbij aan vaardigheidstrainingen, leiderschapstrajecten, persoonlijke ontwikkeling en enkele onderdelen uit het aanbod permante educatie. Daarbij wordt gekeken of er voor een betreffende uitvoeringsdatum een geschikte ruimte gevonden kan worden die voldoet aan de richtlijnen.

Trapsgewijze aanpak

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat het aantal uitvoeringen op locatie toeneemt. We blijven echter voorzichtig en houden de ontwikkelingen goed in de gaten. De verruiming van het aanbod op locatie voeren we dan ook trapsgewijs uit. Tot het einde van het jaar bekijken wij eerst de mogelijkheden op eigen- en veel gebruikte externe locaties.

Incompany

Het is voor SSR dit jaar niet mogelijk om in te gaan op incompany-verzoeken. Zowel cursusmanagers als beschikbare docenten richten zich de komende maanden op het verder digitaliseren van het SSR aanbod. Met het inmiddels beschikbare gedigitaliseerde aanbod hopen we echter grotendeels te voorzien in de diverse opleidingsbehoeftes binnen de gerechten en parketten. In 2021 hoopt SSR weer in te kunnen gaan op incompany-verzoeken.

Inschrijven mogelijk

Inschrijven voor een cursusuitvoering is nog steeds mogelijk. Omdat het (her)plannen van de uitvoeringen enige tijd kost, kan het zijn dat u op de website nog uitvoeringen (tot einde 2020) aantreft waarbij de gegevens niet helemaal up-to-date zijn. Door u in te schrijven op een geplande uitvoering, maakt u uw interesse kenbaar en informeren wij u zodra bekend is wanneer en in welke vorm de cursus doorgaat.

Aanbod online-uitvoeringen op SSR-website

SSR heeft de afgelopen maanden veel cursussen omgevormd tot een online-versie. Deze online-uitvoeringen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een virtual classroom of Skype-meeting, zijn te vinden via het filter Locatie -> online op ssr.nl (een verdere selectie op onder andere interessegebied en doelgroep is daarna mogelijk). Omdat het enige tijd kost om de cursussen opnieuw te plannen, kan het zijn dat u op de website nog uitvoeringen (tot einde 2020) aantreft waarbij de gegevens niet helemaal up-to-date zijn. Zo kan er nog een locatie vermeld staan, terwijl het inmiddels een online uitvoering betreft. Door u echter in te schrijven op een geplande uitvoering, maakt u uw interesse kenbaar en informeren wij u zodra bekend is wanneer en in welke vorm de cursus doorgaat.

Opleidingsvraag

Door prioriteit te geven aan het beschikbaar maken van ‘onderwijs op afstand’ voor de initiële opleidingen en de permanente educatie hopen we aan de belangrijkste opleidingsvraag vanuit de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie te kunnen voldoen. SSR betreurt het dat met het nemen van deze maatregelen, een deel van het aanbod geen doorgang kan vinden. Uiteraard houden we de RIVM-maatregelen nauwlettend in de gaten en zodra het weer kan, ontvangen we u graag weer op onze locatie in Utrecht of één van onze andere locaties.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen?  Kijk dan op de pagina’s met frequently asked questions (FAQ) waar we deze vragen en de antwoorden daarop verzameld hebben. Er is een FAQ-pagina voor cursisten , een FAQ-pagina voor docenten en een FAQ-pagina voor opleidingscoördinatoren.

Videoboodschap

Bekijk hieronder de videoboodschap over de corona-maatregelen van het College van Bestuur van SSR:

Terug naar het nieuwsoverzicht