Leergang professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling

Liep je ‘vast’ tijdens de zitting? Kwam je in een patroon dat niet goed te doorbreken was? Hoe ga je om met deze situaties en kan dat ook anders? Tijdens deze leergang leer je verschillende manieren van een zittingsaanpak kennen. Je weet waarom je in bepaalde situaties minder goed uit de verf komt en welke efficiëntere alternatieven je dan hebt. Kortom, welke aanpak past het beste bij de conflictsituatie, maar ook bij jou?

De leergang Professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling biedt jou, als rechter of raadsheer, de mogelijkheid om je wijze van zitting houden te onderzoeken en te innoveren in lijn met de visie van de Rechtspraak op maatschappelijke effectieve rechtspraak.

De leergang bestaat uit vijf blokken van twee aaneengesloten trainingsdagen met tussentijdse intervisieopdrachten; verspreid over een periode van ongeveer een jaar. De eerste Leergang professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling start op 28 januari 2021. Kijk voor aanmelden en meer informatie op de cursuspagina.

Terug naar het nieuwsoverzicht