Maatregelen SSR i.v.m. Corona-crisis

SSR heeft in samenspraak met de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie besloten om de komende periode, in verband met de onzekere situatie vanwege het coronavirus, prioriteit te geven aan het zoveel mogelijk beschikbaar maken van ‘onderwijs op afstand’ voor de initiële opleidingen en voor de permanente educatie.

Dit betekent dat SSR alle activiteiten die niet gericht zijn op de initiële opleidingen en permanente educatie – en gepland zijn tot 31 augustus 2020 – annuleert. Hieronder vallen alle thema- en studiedagen, symposia en het leiderschapsprogramma van de Rechtspraak. Iedereen die zich hiervoor ingeschreven heeft krijgt hiervan bericht.

Online aanbod

Op dit moment zijn er al veel webcolleges en e-learning modules beschikbaar op de SSR website. Dit lesmateriaal kan vanaf elke (thuis)computer benaderd worden. Een overzicht van het aanbod is te vinden via de filters video/webcollege en e-learning op de website van SSR. Een verdere selectie op o.a. interessegebied en doelgroep is daarna mogelijk.

Het aanbod is direct en kosteloos te volgen met een MIJN SSR-account. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.

Wanneer er nieuwe leeractiviteiten digitaal beschikbaar komen, brengen we u daarvan op de hoogte via onze website, de opleidingscoördinatoren, Intro en ZOOM. Door nu prioriteit te geven aan het beschikbaar maken van ‘onderwijs op afstand’ voor de initiële opleidingen en de permanente educatie hopen we aan de nu belangrijkste opleidingsvraag vanuit de Rechtspraak en het OM te kunnen voldoen.

De besturen van de gerechten en parketten en andere betrokken zijn op de hoogte gesteld van dit besluit.

Terug naar het nieuwsoverzicht