Symposium Klare Taal

Binnen de Rechtspraak staat schrijven in klare taal hoog op de agenda. Veel collega’s doen hun best om duidelijk en begrijpelijk hun beslissingen op papier te zetten. Wilt u weten welke initiatieven er zijn en welke vorderingen uw collega’s maken? Bent u daarnaast geïnteresseerd in gerelateerde onderwerpen, zoals legal design, mondeling uitspraak doen en klare taal voor kinderen? Kom dan naar het symposium Klare Taal en laat u inspireren.

Tijdens het symposium kunt u onder meer een bijdrage verwachten van Raymond Knops (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Maarten Feteris (president Hoge Raad). Daarnaast komen Klare Taal initiatieven uit alle rechtsgebieden aan bod, die de sprekers op interactieve wijze met u zullen delen. Na afloop kunt u direct aan de slag met praktische tips.

Het symposium vindt plaats op 28 mei 2020 in Utrecht. Het is interessant voor rechters, raadsheren, rio’s en juridisch medewerkers uit alle rechtsgebieden. Meer informatie vindt u op de cursuspagina.

Terug naar het nieuwsoverzicht