Pensioen en (echt)scheiding, online cursussen

Pensioen en (echt)scheiding, algemeen (online cursus)

De afwikkeling van een oudedagsvoorziening bij echtscheiding is complex. U dient uit verschillende bronnen te putten waaronder het Europese recht, het vermogensrecht, het pensioen- en verzekeringsrecht en uit fiscale regelgeving.

De financiële belangen bij zaken zijn groot want een relatief kleine pensioenclaim heeft al gauw een hoge waarde. Hoe zit dat eigenlijk fiscaal? Wat zijn de spelregels bij verrekening van pensioen met andere vermogensbestanddelen? Antwoorden op deze en andere vragen krijgt u in deze cursus dus u op 5 juni 2020 online kunt volgen.

Meer informatie vindt u op de cursuspagina.

Pensioen en (echt)scheiding, de ondernemer (online cursus)

Daarnaast organiseert SSR een dag over echtscheidingen waarbij één van de partners een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is en pensioen in eigen beheer heeft opgebouwd.

Indien er sprake is van pensioen in eigen beheer is de vereveningsgerechtigde ex-partner van de DGA afhankelijk van het beleggingsbeleid van de DGA en de solvabiliteit van een vennootschap die door de ex-echtgenoot wordt beheerst.

Deze cursus is online te volgen op 24 juni 2020 en zal u helpen om relevante vragen te kunnen stellen aan partijen, of aan deskundigen.

Meer informatie vindt u op de cursuspagina.

Terug naar het nieuwsoverzicht