SSR 60 jaar

Op 7 maart 2020 bestond SSR 60 jaar en dat vieren we met webcolleges en een symposium over maatschappelijke effectieve rechtspraak (MER).

Als educatieve partner van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie wil SSR de medewerkers van de rechterlijke organisatie inspireren en verbinden. Met vier uiteenlopende webcolleges over leren en het overdragen van kennis én een breed toegankelijk symposium over MER, hopen we hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Meimaand Leermaand

In mei trakteren we alle medewerkers uit de rechterlijke organisatie iedere maandag op een webcollege van vier verschillende sprekers tijdens de Meimaand Leermaand. De webcolleges worden aangekondigd via onze website, LinkedIn-, Twitter- en Instagram-accounts en worden op de volgende data/tijdstippen online gezet:

  • 04 mei 2020, 12:00 uur| Harold Bekkering, hoogleraar neuropsychologie
  • 11 mei 2020, 12:00 uur | Francesco Wessels, coach TeamNL
  • 18 mei 2020, 12:00 uur | Jitske Kramer, corporate antropoloog
  • 25 mei 2020, 12:00 uur | Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie

Vlnr: Harold Bekkering, Francesco Wessels, Jitske Kramer en Ionica Smeets

De colleges duren ongeveer 20 minuten en worden elk een maand lang beschikbaar gesteld. Om toegang te krijgen tot de webcolleges, is een MIJN SSR-account nodig. Indien u dit nog niet heeft, kunt u contact opnemen met de SSR servicedesk (e: ssrservicedesk@ssr.nl /t: 088-3613212). Voor toegang dient u werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.

Symposium maatschappelijke effectieve rechtspraak (MER)

Daarnaast organiseert SSR in oktober 2020 een symposium over maatschappelijke effectieve rechtspraak (MER). Welke initiatieven lopen er binnen het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak op dit gebied, welke worden er goed geëvalueerd en welke niet? Een professionele ontmoeting bedoeld voor geïnteresseerden binnen de rechterlijk organisatie. Op dit moment is het programma nog in ontwikkeling. Binnenkort volgt er meer informatie over de inhoud en aanmelding

SSR 1960-Nu

Op 7 maart 1960 werd de Stichting Studiecentrum Rechtspleging (SSR) opgericht. Een eigen opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie om medewerkers op te leiden en de kwaliteit van de rechtspraak te waarborgen. Door de jaren heen nam het aanbod van SSR toe.

Inmiddels biedt SSR meer dan 700 titels (cursussen, trainingen, trajecten, themadagen en webcolleges) aan op de website en richt SSR zich op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van alle medewerkers uit de rechterlijke organisatie. Daarnaast verzorgt SSR, in samenwerking met haar opdrachtgevers, de initiële opleiding tot rechter en officier van justitie (rio- en oio-opleiding).

SSR is al lang geen stichting meer, maar nog altijd is het dé plek waar medewerkers uit de keten samenkomen om met en van elkaar te leren. Deze unieke positie zorgt ervoor dat SSR een praktijkgericht leer- en opleidingsaanbod kan bieden: voor en door de rechterlijke organisatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht