SSR verlengt corona-maatregelen tot 1 januari 2021

Op basis van de huidige situatie heeft SSR, in samenspraak met de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie, besloten om de corona-maatregelen tot 1 januari 2021 te verlengen. Dit betekent dat fysieke bijeenkomsten vooralsnog niet plaatsvinden. Uitzonderingen hierop zijn enkele essentiële onderdelen van de initiële opleidingen. SSR blijft daarom inzetten op het zoveel mogelijk beschikbaar maken van ‘onderwijs op afstand’, waarbij de prioriteit ligt bij de initiële opleidingen en de permanente educatie.

Een belangrijke reden voor het verlengen van deze maatregel is dat de huidige cursuslocaties niet voldoen als de anderhalve meter-regel in acht moet worden genomen in relatie tot het ingeschreven aantal cursisten. Wel onderzoekt SSR in hoeverre het op termijn mogelijk wordt om op externe en SSR locaties contactonderwijs te kunnen aanbieden. Hierbij wordt gekeken wat er volgens de richtlijnen van het RIVM mogelijk is. We houden u op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Uitzondering vaardigheidstrainingen initiële opleidingen

Een uitzondering op het bovenstaande vormen de (zittings)vaardigheidstrainingen die deel uitmaken van de diverse initiële opleidingen tot rechter, (assistent) officier van justitie, en juridisch medewerker. Omdat het niet mogelijk is deze trainingen op afstand te oefenen, vinden deze op kleinere schaal doorgang. Daarbij worden de groepen gesplitst om aan de RIVM-richtlijnen te kunnen voldoen. SSR maakt deze uitzondering omdat deze trainingen essentieel zijn voor het uitvoeren van het ambt en om te voorkomen dat de initiële opleidingen vertraging ondervinden.

Aanbod online-uitvoeringen op SSR-website

Tot nu toe heeft SSR in een periode van acht weken 10 personen en familierecht-, 13 bestuursrecht-, 16 civiel recht-, 49 strafrecht en 2 persoonlijke ontwikkeling-cursussen omgevormd tot een online-versie. Deze online-uitvoeringen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een virtual classroom of Skype-meeting, zijn te vinden via het filter Locatie -> online op ssr.nl (een verdere selectie op onder andere interessegebied en doelgroep is daarna mogelijk). Omdat het enige tijd kost om de cursussen opnieuw te plannen, kan het zijn dat u op de website nog uitvoeringen (tot einde 2020) aantreft waarbij de gegevens niet helemaal up-to-date zijn. Zo kan er nog een locatie vermeld staan, terwijl het inmiddels een online uitvoering betreft. Door u echter in te schrijven op een geplande uitvoering, maakt u uw interesse kenbaar en informeren wij u zodra bekend is wanneer en in welke vorm de cursus doorgaat.

Opleidingsvraag

Door prioriteit te geven aan het beschikbaar maken van ‘onderwijs op afstand’ voor de initiële opleidingen en de permanente educatie hopen we aan de belangrijkste opleidingsvraag vanuit de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie te kunnen voldoen. SSR betreurt het dat met het nemen van deze maatregelen, een deel van het aanbod geen doorgang kan vinden. Uiteraard houden we de RIVM-maatregelen nauwlettend in de gaten en zodra het weer kan, ontvangen we u graag weer op onze locatie in Utrecht of één van onze andere locaties.

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heeft u naar aanleiding van bovenstaand nog vragen?  Kijk dan op de pagina’s  met frequently asked questions (FAQ) waar we deze vragen en de antwoorden daarop verzameld hebben. Er is een FAQ-pagina voor cursisten en een FAQ-pagina voor docenten.

 

Videoboodschap

Bekijk hieronder de videoboodschap over de corona-maatregelen van het College van Bestuur van SSR:

Terug naar het nieuwsoverzicht