Detachering bij Europees Hof voor de Rechten van de Mens  

 De Rechtspraak vindt het belangrijk dat de structurele detacheringspositie bij de Nederlandse eenheid van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens steeds is ingevuld. Daarom is er de mogelijkheid om als ervaren rechter gedetacheerd te worden voor minimaal 12 maanden.

Deze detachering kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verbreding van je perspectief als Nederlandse rechter of raadsheer, met name op het gebied van Europees recht en Europeesrechtelijke instellingen. Ook kun je tijdens en na je detachering nieuwe impulsen geven aan kennisdeling over Europees recht binnen de Nederlandse Rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak ondersteunt daarom de detachering van een rechter bij de Nederlandse unit van het EHRM op financieel gebied.

De eerste detachering is gestart per 1 september 2020 en loopt af op 31 augustus 2023. Het is de intentie om steeds aansluitend een volgende rechter te detacheren. Heb je belangstelling om minimaal een jaar gedetacheerd te worden in Straatsburg? Wil je alle ins- en outs van het EHRM leren kennen en jezelf verder ontwikkelen en ben je in staat om in het Engels (of het Frans) juridische teksten op te stellen? Maak je belangstelling dan nu alvast kenbaar bij SSR.

SSR organiseert de werving en selectie van de kandidaat. Niet alleen om je alvast te melden, ook als je vragen hebt kun je een mail sturen naar ssr.international@ssr.nl o.v.v. detachering EHRM. Medio 2022 wordt de vacature definitief opengesteld en is het mogelijk om te solliciteren. Je ontvangt hierover dan bericht vanuit SSR.

Nieuwsoverzicht