Inschrijving Europees uitwisselingsprogramma 2021 voor rechters en officieren van justitie gestart

Ook in 2021 biedt SSR in samenwerking met het European Judicial Training Network (EJTN) diverse uitwisselingsprogramma’s aan. Een unieke kans om internationale ervaring op te doen. Uiteraard wordt er bij de planning rekening gehouden met de geldende maatregelen rond COVID-19. De data zijn daarom onder voorbehoud.

SSR stimuleert kennisuitwisseling tussen Nederlandse magistraten en hun Europese collega’s. In samenwerking met het EJTN bieden we daarom jaarlijks verschillende korte uitwisselingsprogramma’s (short term exchanges) aan voor Nederlandse rechters, raadsheren, officieren van justitie en advocaten-generaal. Het belangrijkste doel hiervan is om magistraten kennis te laten maken met het werk van hun collega’s in een ander EU-land (of kandidaat-lidstaat) en met een ander rechtssysteem. Zo kan ook de eigen beroepspraktijk vanuit een ander perspectief worden bekeken. Er zijn verschillende korte uitwisselingsprogramma’s waar je je voor kunt inschrijven.

  • regulier uitwisselingsprogramma van twee weken
  • uitwisselingsprogramma van één week voor docenten
  • specialistische uitwisseling van één week
  • uitwisseling van één week (bilateraal)

Meer (Engelstalige) informatie over de verschillende uitwisselingsprogramma’s (waaronder deze ‘short term exchanges) vind je op de EJTN-website. Van enkele uitwisselingen is al bekend wanneer deze plaatsvinden. Deze informatie is te vinden op de overzichtspagina op de EJTN-website.

Vergoeding

EJTN vergoedt je reiskosten tot een maximum van € 400,-. Daarnaast ontvang je een dagvergoeding waar je hotel, ontbijt, lunch, diner en lokale vervoerskosten van betaalt. De hoogte van de dagvergoeding is afhankelijk van het land waar je naar toe gaat.

Inschrijfprocedure

Wil je deelnemen aan het Europese uitwisselingsprogramma? Schrijf je dan in vóór 26 februari 2021. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer beoordeeld door EJTN. Je kunt je interesse kenbaar maken via het inschrijfformulier op de EJTN-website.

Selectieprocedure

De selectie wordt door het EJTN in Brussel gedaan. Je ontvangt uiterlijk eind maart 2021 bericht of je geplaatst bent en zo ja, waar. Als je geselecteerd bent, neemt het opleidingsinstituut van het land waar je bent geplaatst contact met je op.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht