Inschrijving Europees uitwisselingsprogramma 2022 voor OM/ZM gestart

Ook in 2022 biedt SSR in samenwerking met het European Judicial Training Network (EJTN) diverse uitwisselingsprogramma’s aan. Een unieke kans om internationale ervaring op te doen. Het gaat hierbij om:

Via bovenstaande links is meer (Engelstalige) informatie te lezen over deze verschillende uitwisselingsprogramma’s (short term exchanges). Van sommige uitwisselingen is al bekend wanneer deze plaatsvinden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende maatregelen rond COVID-19. Het kan daarom zijn dat de data nog veranderen.

afbeelding Europa met logo SSR en EJTN

Inschrijven/selectieprocedure/vergoeding

Wil je deelnemen aan het Europese uitwisselingsprogramma? Schrijf je dan vóór 22 december 2021 (18.00 uur) in via dit formulier op de EJTN-website.

De selectie wordt door het EJTN in Brussel gedaan. Je ontvangt uiterlijk half april 2022 bericht of (en waar) je geplaatst bent. Het opleidingsinstituut van het land waar je bent geplaatst neemt daarna contact met je op. Aan deelname aan de uitwisselingsprogramma’s zijn een paar voorwaarden verbonden.

Het EJTN vergoedt reiskosten tot een maximum van € 400,-. Daarnaast ontvang je een dagvergoeding waar je hotel, ontbijt, lunch, diner en lokale vervoerskosten van betaalt. De hoogte van de dagvergoeding is afhankelijk van het land waar je naar toe gaat.

SSR Internationaal

Contacten met Europese collega’s zijn inspirerend en een verrijking voor de Nederlandse magistraat. SSR stimuleert daarom kennisuitwisseling tussen Nederlandse magistraten en hun Europese collega’s met uitwisselingsprogramma’s, stages en studiebezoeken bij Europese instellingen én met cursussen en seminars in Europa. Daarnaast biedt SSR online training tools en e-learning modules aan met betrekking tot Europees recht. Meer informatie hierover is te lezen op de SSR-website.

Nieuwsoverzicht