Margreet Blaisse nieuwe rector van SSR

Margreet Blaisse (1962) is per januari 2022 de nieuwe rector van SSR. Zij volgt daarmee Gerard Tangenberg, die na 4 jaar – op 14 oktober jongstleden – afscheid heeft genomen.

Margreet studeerde rechten in Amsterdam. In 1987 startte ze haar loopbaan als advocaat. Ze is sinds 2004 rechter en vervulde in de periode 2007-2013 verschillende managementfuncties in de rechtbank Gelderland. Margreet werd daar in 2013 bestuurder en in juli 2015 president. Recent (30 september 2021) heeft ze daar afscheid genomen.

Landelijk was ze onder andere betrokken bij het project gerechtsoverstijgende personeelsplanning en ze was lid van één van de boards van IVO Rechtspraak. Bij SSR is zij als MD portefeuillehouder intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het leiderschapsprogramma voor de Rechtspraak. Eerder was zij ook docent in de Raio opleiding.

Margreet woont in Arnhem met haar man Jeroen en heeft 3 studerende dochters (in Amsterdam, Delft en Groningen). Ze geniet nu van een sabbatical van drie maanden.

Terug naar het nieuwsoverzicht