Multiproblematiek en LVB, e-learning

Binnen de strafrechtketen is steeds meer oog voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het Openbaar Ministerie is misschien niet de eerst aangewezen partij om een LVB te signaleren, maar enige basiskennis erover is wél van belang. Reden voor SSR om in samenwerking met het OM deze e-learning module te ontwikkelen.

Met het doorlopen van de e-learning module leert u om multiproblematiek en LVB te herkennen en verdiept u uw kennis over hoe ermee om te gaan. Wat betekent een licht verstandelijke beperking bijvoorbeeld voor de bejegening van verdachten of slachtoffers? Daarnaast is er onder meer aandacht voor wet- en regelgeving rondom multiproblematiek en interventiemogelijkheden. Het doorlopen van de hele module kost ongeveer 2 uur van uw tijd. Vanzelfsprekend kunt u ook alleen de onderdelen kiezen waar u meer over wilt weten.

Volg direct online

Deze e-learning module is bedoeld voor (assistent) officieren van justitie, parketsecretarissen, interventiejuristen, beleidsmedewerkers en -adviseurs en juridisch medewerkers van het Openbaar Ministerie.

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk.

Ga naar de cursuspagina voor meer informatie en directe toegang tot de module.

Nieuwsoverzicht