Nationale samenwerking in het kader van Europees civiel recht

Op 19 november 2021 vindt er in Utrecht een bijeenkomst plaats over Nationale samenwerking in het kader van Europees civiel recht. De derde en laatste bijeenkomst in de reeks van het EU project ‘Europese samenwerking in Nederland’.

De focus op deze dag is uitwisseling tussen de leden van de expertgroep Europees recht en de civiele GCE’s over de toekomst van de samenwerking op het terrein van het Europese recht.

Daarnaast is er aandacht voor het efficiënt zoeken naar bronnen en het delen van kennis. Door middel van groepsopdrachten gaat u ervaren hoe vaardig u bent in het oplossen van een casus met behulp van bronnen en kennisplatforms. We vragen u dan ook uw Rechtspraaklaptop mee te nemen zodat u direct uw eigen kennisomgeving in kunt richten.

In de middag zal mr. M.V. (Martijn) Polak, raadsheer in de Hoge Raad, met u een op praktijkproblemen gerichte casus over het Unierecht bespreken. Deze dag wordt feestelijk afgesloten met een netwerkborrel.

Het complete dagprogramma vindt u in de bijlage: Programma EJN civiel

Deelnemen?

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Elise Bloem e.bloem@ssr.nl onder vermelding van EJN project, uw naam en uw functie. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Er wordt een kleine eigen bijdrage van 30 euro per deelnemer per bijeenkomst gevraagd, omdat dit in de subsidievoorwaarden is voorgeschreven.

Terug naar het nieuwsoverzicht