SSR Meestervertellers podcast met Jacqueline Bonnes

Welkom bij Plaats delict: internet. In een speciale serie van SSR Meestervertellers besteden we een maand lang wekelijks aandacht aan de aanpak van internetcriminaliteit.

In deze aflevering spreekt cyber-expert Chris van’t Hof met Jacqueline Bonnes. Als officier van justitie doet Bonnes grote onderzoeken op het gebied van cybercrime. Aan de hand van een voorbeeld geeft ze in deze podcast uitleg over de aanpak van afpersing met gijzelsoftware, beter bekend als ransomware.

Voor welke dillema’s kom je te staan bij de bestrijding van ransomware? Op welk moment wordt het onderzoeksbelang bijvoorbeeld ondergeschikt aan slachtoffernotificatie?

Meer weten over cybercrime?

Wilt u na het beluisteren van deze podcast meer weten over cybercrime? In nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Cybercrime van de Rechtspraak heeft SSR het cursusaanbod cybercrime ingrijpend vernieuwd en uitgebreid. Op de overzichtspagina op onze website vindt u een schematische weergave van het cybercrime-aanbod waarbij u per titel kunt doorklikken naar de betreffende cursuspagina.

 

In de podcast SSR Meestervertellers hoort u in inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. SSR Meestervertellers beluistert u waar en wanneer u wilt via ssr.nl/podcast of via uw podcast app. Wilt u geen aflevering missen? Abonneer u dan.

Terug naar het nieuwsoverzicht