SSR Meestervertellers podcast over ethisch hacken met Brenno de Winter

Wegens succes geprolongeerd! Plaats delict: internet. Een speciale serie van de podcast SSR Meestervertellers over de aanpak van internetcriminaliteit.

In deze aflevering spreekt cyber-expert Chris van ’t Hof met Brenno de Winter. In zijn rol als onderzoeksjournalist kaartte De Winter misstanden aan door het hacken van onder meer de OV-chipkaart. Tegenwoordig treedt hij op als expert in rechtszaken en adviseert hij organisaties over het verbeteren gegevensbescherming.

Waar zit het verschil tussen computervredebreuk en ethisch hacken? Aan de hand van enkele bekende hacks geeft de Winter uitleg over subsidiariteit en proportionaliteit.

 

Meer weten over cybercrime?

Wilt u na het beluisteren van deze podcast meer weten over cybercrime? In nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Cybercrime van de Rechtspraak heeft SSR het cursusaanbod cybercrime ingrijpend vernieuwd en uitgebreid. Op de overzichtspagina op onze website vindt u een schematische weergave van het cybercrime-aanbod waarbij u per titel kunt doorklikken naar de betreffende cursuspagina.

In de podcast SSR Meestervertellers hoort u in inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. SSR Meestervertellers beluistert u waar en wanneer u wilt via ssr.nl/podcast of via uw podcast app. Wilt u geen aflevering missen? Abonneer u dan.

Terug naar het nieuwsoverzicht