Straffen en beschermen, e-learning

Met ingang van de Wet straffen en beschermen (1 juli 2021) komen daders van zware misdrijven niet meer vanzelfsprekend na twee derde van hun straf voorwaardelijk vrij. De voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) wordt maximaal twee jaar. Die kan nu nog oplopen tot wel 10 jaar. Daarnaast gaat de v.i. niet langer van rechtswege in, maar neemt het Openbaar Ministerie (OM) voor iedere veroordeelde een individuele beslissing of de voorwaardelijke invrijheidstelling aan de orde is. Daarbij wordt gekeken naar het gedrag van de gedetineerde, slachtofferbelangen en het gevaar voor de maatschappij.

De wijzigingen die komen kijken bij de invoering van de nieuwe wet, hebben we in de e-learning module Straffen en beschermen weergeven.

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk.

Meer informatie en toegang tot de module vindt u op de cursuspagina.

Terug naar het nieuwsoverzicht