Aanbod cybercrime en digitale opsporing/digitaal bewijs vernieuwd

Het SSR-aanbod cybercrime & digitaal bewijs/digitale opsporing blijft in ontwikkeling. Het afgelopen jaar zijn er nieuwe titels toegevoegd, enkele cursussen inhoudelijk vernieuwd en er is een reeks podcasts toegevoegd.

Op dit moment staan er drie webinars online die in samenwerking met het Ressortsparket Den Haag zijn georganiseerd. De eerste betreft een algemene inleiding over cybercrime in Hoger Beroep, de tweede gaat over actuele ontwikkelingen op het gebied van cryptodata en de laatste over het witwassen met behulp van bitcoins en andere cryptovaluta.

Nieuw is de e-learning module ‘Interceptie: vorderen voor (niet) gevorderden’ waarmee op ieder gewenst moment kennis kan worden opgedaan over dit onderwerp. Voor de R(H)C’s in strafzaken is het aanbod aangevuld met de cursus  ‘Cyber voor RC’s: toezicht op verzamelen van digitaal bewijs’.

De actualiteitencursus Crypto-communicatie en datasets wordt nu twee keer per jaar online uitgevoerd. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op vragen als:

  • Wat is crypto-communicatie is en hoe komt deze in strafdossiers terecht?
  • Welke drie datasets spelen op dit moment de grootste rol?
  • Welke vragen spelen er rond de rechtmatigheid van de verkrijging en toegang tot deze datasets door RM en verdediging?

Bovenstaande – en andere vernieuwingen – zijn opgenomen in een flyer met het gehele SSR aanbod op het gebied van cybercrime en digitaal bewijs en digitale opsporing.

Bekijk de flyer

Nieuwsoverzicht