Coronabeleid SSR verlengd tot en met 31 maart

Laatste update: 17 januari 2022

Op basis van de kabinetsmaatregelen van 14 januari 2022 heeft SSR, in samenspraak met haar Raad van Eigenaren, besloten het coronabeleid te verlengen tot 31 maart 2022. Dit betekent dat contactonderwijs op locatie tot deze datum ofwel online wordt aangeboden ofwel wordt geannuleerd. Hierop zijn de volgende uitzonderingen van toepassing:

  • De vaardigheidstrainingen die deel uitmaken van de initiële opleidingen tot rechter, (adjunct) officier van justitie en het OM-traineeship. Deze worden wel op locatie aangeboden;
  • Die trainingen die niet op afstand te organiseren zijn en/of essentieel zijn voor het uitvoeren van het ambt of functie. Deze worden ook op locatie aangeboden voor zover er voldoende cursusruimte beschikbaar is.

Bij wijzigingen worden cursisten op de hoogte gesteld. Online uitvoeringen die al gepland stonden in de periode tot en met 31 maart 2022 kunnen gewoon doorgang vinden. Over het beleid na 31 maart zal tijdig worden gecommuniceerd.

Waarom opnieuw verlengen?

De nieuwe maatregelen en de aanpassingen die op vrijdag 14 januari 2022 door het nieuwe kabinet zijn afgekondigd geven enige ruimte voor versoepeling. Voor de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie is het echter van belang het risico op verstoring van de continuïteit zoveel mogelijk te beperken. Het kabinet is daarnaast zeer helder over het nog steeds dringende thuiswerkadvies en over het risico in belangrijke sectoren als teveel mensen tegelijk in quarantaine zijn. Het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak delen deze zorg. Om deze reden én omwille van rust en voorspelbaarheid is er daarom voor gekozen om het huidige beleid te verlengen.

SSR begrijpt dat het als teleurstellend kan worden ervaren dat de versoepelingen geen aanleiding geven tot verruiming van ons beleid. Samen met de docenten blijven we ons er onverminderd voor inzetten om tegemoet te komen aan opleidingsbehoeften van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Met (online) contactonderwijs, e-learning modules en webcolleges. Nu én in de toekomst.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen? Lees dan onze FAQ-pagina. Mocht uw vraag hierin niet beantwoord worden, dan kunt u contact opnemen met onze servicedesk (088 – 361 3212 / ssrservicedesk@ssr.nl).

Terug naar het nieuwsoverzicht