Eerste editie online SSR magazine verschenen

Een primeur: de eerste editie van het online SSR magazine. In SSR magazine willen we met ‘de verhalen achter de cursus’ niet alleen de breedte van het opleidingsaanbod laten zien, maar ook hoe SSR samenwerkt met haar partners zoals de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Cover SSR Magazine 1In het eerste nummer onder andere interviews met familierechter Arco Siemons van de Rechtbank Rotterdam en juridisch adviseur Janine Chander van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO). SSR ontwikkelde samen met Centrum IKO een nieuwe e-learning module voor de preventie van kinderontvoeringen. Siemons liep als Rio stage bij Centrum IKO en vertelt hierover in het magazine.

Daarnaast sprak SSR met Stijna den Haan, landelijk aanjager nieuwe werkwijze beslag van het Functioneel Parket. Om officieren van justitie en secretarissen te informeren over de nieuwe (kritische) werkwijze van beslag en ze te verleiden om tot twee te tellen voordat ze goederen deponeren, hebben SSR en Den Haan, samen met twee officieren, de e-learning module ‘Beslag’ ontwikkeld.
In het magazine vind je interviews over actuele thema’s binnen de rechterlijke organisatie en columns van het bestuur en de lectoren van SSR. Zij geven hun visie op het belang van een leven lang leren en de ontwikkelingen en uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Het magazine is te vinden in de ‘kiosk’ van het ministerie van JenV. Op de voorpagina zijn drie artikelen uitgelicht, maar via het hamburgermenu linksboven is de inhoudsopgave te bekijken.

Abonneren

Het magazine verschijnt vanaf 2023 vier keer per jaar. Het tweede nummer staat gepland voor oktober 2022. Wil je het nieuwste nummer van SSR magazine ontvangen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in via deze link.

Nieuwsoverzicht