Summercourse Recht en literatuur keert terug in 2022

De meerdaagse SSR-summercourse Recht en literatuur keert na een afwezigheid van twee jaar terug in hotel Sparrenhorst in Nunspeet. Een locatie die je letterlijk uit je dagelijkse werk haalt, evenals het onderwerp.

Wat hebben recht en literatuur met elkaar te maken? Tijdens deze cursus bekijk je die relatie van alle kanten. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van de taal van het recht? En wat kunnen we leren van de taal en het verhaal van literaire werken? We staan daarbij stil bij de vraag of ook de rechter en de officier van justitie gebruik maken van een retorische strategie. Daarbij worden parallellen getrokken tussen tragische- én rechterlijke dilemma’s. Wie leest, leert zich verplaatsen in een ander en in een andere waarheid. De summercourse ‘Recht en literatuur’ prikkelt de creativiteit en zet aan tot reflectie op het eigen werk. Voor rechter en officier van justitie een dagelijkse noodzaak. Enkele reacties van de deelnemers:

  • Deze cursus staat natuurlijk verder van de dagelijkse praktijk. Maar is juist heel goed, om van een afstand, los van de waan van elke dag, te reflecteren op waar je mee bezig bent.
  • Boeiend, verdiepend én reflectief.
  • Bevlogen en enthousiasmerend (over de docenten).

De Summercourse Recht en literatuur vindt plaats op 31 augustus, 1 en 2 september 2022 in hotel Sparrenhorst (Nunspeet) en staat open voor raadsheren, rechters (in opleiding), advocaten-generaal en officieren van justitie (in opleiding). Meer informatie lees je op de SSR-website.

 

Nieuwsoverzicht