Inschrijving Europese studiebezoeken 2023 voor OM/ZM gestart

In 2023 biedt SSR in samenwerking met het European Judicial Training Network (EJTN) studiebezoeken aan. Een unieke kans om internationale ervaring op te doen. De volgende bezoeken worden aangeboden:

  • Studiebezoek aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM)
  • Studiebezoek aan het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU)
  • Studiebezoek aan de EU-instellingen
  • Studiebezoek aan het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA)
  • Studiebezoek aan The Hague Conference on Private International Law (HCCH)

Op de EJTN-website is meer (Engelstalige) informatie te vinden over deze studiebezoeken (o.a. duur, doelgroep en voorwaarden). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven/vergoeding

Wil je deelnemen aan één van de Europese studiebezoeken? Schrijf je dan in vóór 15 mei 2023 (18.00) via dit aanmeldformulier. De selectie wordt door het EJTN in Brussel gedaan. Van hen ontvang je bericht of je geselecteerd bent. Het EJTN vergoedt reiskosten tot een maximum van € 400,-. Daarnaast ontvang je een dagvergoeding voor hotel, ontbijt, lunch, diner en lokaal vervoer.

SSR Internationaal

Contacten met Europese collega’s zijn inspirerend en een verrijking voor de Nederlandse magistraat. SSR stimuleert daarom kennisuitwisseling tussen Nederlandse magistraten en hun Europese collega’s met uitwisselingsprogramma’s, stages en studiebezoeken bij Europese instellingen én met cursussen en seminars in Europa. Daarnaast biedt SSR online training tools en e-learning modules aan met betrekking tot Europees recht. Meer informatie hierover is te lezen op de SSR-website.

 

Nieuwsoverzicht