Van buiten naar binnen – SSR Meestervertellers met Margreet Blaisse en Remco van Tooren

Al negenenveertig afleveringen lang proberen we met zeer uiteenlopende gasten stof tot nadenken te bieden over zaken die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Voor deze 50e aflevering richten we de blik van buiten naar binnen: wat kunnen we als opleidingsinstituut van Rechtspraak en Openbaar Ministerie zelf bijdragen?

We vroegen Margreet Blaisse en Remco van Tooren, rector en conrector van SSR, om zonder voorbereiding naar de studio te komen en gaven ze een paar minuten voor opname een lijst met prangende vragen. Wat kunnen we van SSR verwachten de komende jaren? Hoe kan SSR bijdragen aan brede begrippen als ‘tijdige rechtsspraak’ en ‘rechtsstatelijkheid’. En lukt het wel om meer mensen op te leiden als docenten minder tijd hebben? Blaisse en Van Tooren gingen de uitdaging aan en kwamen in gesprek met elkaar tot antwoorden.

In de podcast SSR Meestervertellers hoor je inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. SSR Meestervertellers beluister je waar en wanneer je wilt via ssr.nl/podcast, Spotify, of via je podcast app. Geen aflevering missen? Abonneer je dan.

 

Nieuwsoverzicht