Aanbod ERA – SSR

Via onze contacten met ERA (Academy of European Law) in Duitsland is het mogelijk om met korting deel te nemen aan de seminars, summer courses en e-learning modules. Het programma treft u aan op de ERA-website. Bij het registreren voor een seminar kiest u voor EU and ERA patrons om met korting deel te nemen.

 

Applying the Charter of Fundamental Rights of the European Union

ERA organiseert een serie van zeven seminars op het gebied van de EU Charter dat focust op het recht op een eerlijk proces. Ieder seminar is een combinatie van presentaties en case studies en duurt anderhalve dag. Deze serie van seminars is een mooie kans voor rechters en officieren van justitie om de kennis over de EU Charter te updaten. Meer informatie over de serie van seminars is hier te vinden. Het eerstvolgende seminar wordt gehouden op 27 en 28 september 2021. Als het seminar fysiek wordt gehouden dan zal dat zijn in Lubljana in Slovenië. ERA vergoed de reiskosten tot maximaal € 400 en het door ERA aanbevolen hotel voor maximaal 2 nachten. Deelnemers wordt gevraagd nog geen reizen te boeken totdat ERA aangeeft dat het mag. Aanmelden kan door het online deelnameformulier in te vullen. Er is plaats voor 30 deelnemers vanuit heel Europa. Deadline om aan te melden is 22 augustus. Onderwerpen die tijdens het seminar behandeld zullen worden zijn:

  • Fundamental rights protection in Europe
  • Scope of application and interpretation of the Charter in national legal orders
  • Article 6 of the ECHR and Article 47 of the Charter
  • Independence and impartiality of tribunals
  • Effective judicial protection
  • Art. 47 of the Charter limitations
  • Right to an oral (public) hearing
  • Legal aid

 

Aanbod voor juridisch medewerkers in het civiele recht en het strafrecht

SSR neemt in de periode 2019 – 2022 samen met het European Judicial Training Network (EJTN), de Academy of European Law (ERA) en 22 andere opleidingsinstituten uit 19 verschillende EU-landen deel aan twee Europese projecten specifiek voor juridisch medewerkers. Het ene project beslaat het civiele recht en is inmiddels gestart, het andere project beslaat het strafrecht en start in 2020. Beide projecten worden mogelijk gemaakt door de Europese Commissie en hebben een looptijd van twee jaar. Klik op onderstaande link voor meer informatie.