Amandus Boelens | SSR

“Vanuit persoonlijke kracht nieuwe stappen zetten.”

Amandus Boelens, senior loopbaancoach, coachAmandus Boelens (1962) is sinds 1996 werkzaam als (loopbaan)coach. Met zijn lange en brede ervaring is hij een uitstekende gesprekspartner. In zijn begeleiding is hij betrokken, scherp en helder in zijn analyse, zorgvuldig, confronterend en enthousiasmerend. Centraal in zijn werkwijze staat, dat de klant verbinding maakt met zijn eigen passie en kracht, kwaliteiten en talenten. Dan ontstaat vitaliteit en bezieling en is gedragsverandering mogelijk. In zijn (loopbaan)coaching maakt Amandus Boelens gebruik van verschillende methodieken, waarin de rationele kant én de gevoels- en intuïtieve kant (hoofd én hart) aan bod komen.

Zijn opleidingsachtergrond is Gymnasium en Andragogische wetenschappen. Hij heeft opleidingen en trainingen gevolgd in coaching en loopbaanbegeleiding. Hij is, na een loopbaan in HR, zes jaar lang loopbaanadviseur geweest voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hij werkt sinds 2006 als zelfstandig gevestigd (loopbaan)coach in zijn bedrijf Amantis Loopbaanadvies Coaching Training in Utrecht. Hij heeft ruime ervaring in de begeleiding van juristen in uiteenlopende rollen en in verschillende levensfasen. Al een groot aantal jaren is hij Register Loopbaanprofessional door het Career Management Institute (CMI) en Erkend Loopbaanprofessional door het NOLOC, de vereniging voor loopbaanprofessionals.

Amandus Boelens biedt drie vormen van coaching:

  1. Loopbaancoaching: hierbij onderzoekt de klant het maken van een nieuwe stap in de loopbaan. Soms is eigen onrust of twijfel aanleiding om te starten met een loopbaantraject. Door reorganisatie kan sprake zijn van gedwongen vertrek en kan een loopbaantraject zeer ondersteunend zijn bij het vinden van een nieuwe baan. In de loopbaancoaching ontdekt de klant waar zijn hart ligt en wat hij wil én wat zijn kwaliteiten en talenten zijn. Een nieuw toekomstbeeld wordt getoetst op haalbaarheid en resulteert in een concreet actieplan. Vervolgens is praktische begeleiding bij een effectieve aanpak in jobsearch en netwerken mogelijk en training in een overtuigende presentatie bij het solliciteren.
  2. Personal coaching: deze is gericht op de persoonlijk-professionele ontwikkeling in de huidige of nieuwe functie. Deze coaching is geschikt voor professionals
    – Die zich (verder) willen ontwikkelen in het verbeteren van communicatieve vaardigheden, talentontwikkeling, daadkracht en assertiviteit, samenwerken, beïnvloeden, e.d
    – Waarbij stagnatie optreedt in het functioneren.
  3. Managementcoaching is coaching specifiek gericht op het beter benutten van de eigen talenten en het ontwikkelen van een effectieve persoonlijke stijl van leiderschap. Een deskundige sparring-partner kan versnelling brengen in de eigen ontwikkeling. Managementcoaching draagt bij aan het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, zichtbaarheid, overtuigingskracht en de eigen rol volledig vorm geven.

Een coaching start altijd met een kosteloos oriënterend kennismakingsgesprek. In dit gesprek verkennen we de vragen en maakt de klant kennis met de methodiek van werken. Afhankelijk van de doelstelling bestaat een (loopbaan)coaching uit 4 tot 10 gesprekken van 1 ½ uur, meestal met een frequentie van één gesprek in de veertien dagen. Op het eind van het traject vindt evaluatie plaats van de resultaten van de coaching.

www.amantis.nl

Sluiten