AIAKOS – SSR

AIAKOS

Europese uitwisseling voor rio's en oio's

Vakgebied(en):

Hoe worden rechters en officieren van justitie in het buitenland opgeleid? Hoe werkt buitenlands recht? Bent u hierin geïnteresseerd en zou u graag eens discussiëren met uw buitenlandse collega’s? Dan is het uitwisselingsprogramma AIAKOS iets voor u! In samenwerking met het EJTN en andere Europese opleidingsinstituten, verzorgt SSR twee maal per jaar een professionele ontmoeting tussen Europese jonge magistraten. De voertaal tijdens deze stage van een week is Engels. Er zijn 24 plaatsen beschikbaar.

Duur

De stage is een week van maandag tot en met vrijdag. Tijdens de stageweek moet een korte presentatie gehouden worden over het juridisch systeem in Nederland en de rio-opleiding. Input voor deze presentatie is op te vragen bij SSR.

Aangezien SSR in het kader van dit uitwisselingsprogramma ook in totaal 24 buitenlandse magistraten ontvangt, is het de bedoeling dat u op 25 mei of 16 november 2020 aanwezig bent in Utrecht.

Meer info en aanmelden

Op dit moment is nog niet bekend uit welke landen gekozen kan worden. Dit wordt ruim van te voren kenbaar gemaakt.

Kosten

Het EJTN zal de reiskosten vergoeden tot een maximum van € 400.

Verder ontvangt u van het EJTN een per diem (dagvergoeding). Van dit bedrag betaalt u uw hotel, ontbijt, lunch, diner en eventuele taxi- of OV-kosten. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het land waar u uw stage loopt. Mochten de kosten hierboven uit komen dan dienen die door u zelf betaald te worden.

Rio’s kunnen zich voor deze cursus inschrijven via het riobureau.
Oio’s kunnen zich voor deze cursus inschrijven via Bureau OM Initieel.

Inschrijven voor deze cursus

Data

11 tot en met 15 mei 2020 (IRRAAIAK.2001) VOL
2 tot en met 6 november 2020 (IRRAAIAK.2002) VOL

Stuur deze cursus door

  • Voor rio's: riobureau@ssr.nl