AIAKOS – SSR

AIAKOS

Europese uitwisseling voor rio's en oio's

Vakgebied(en):

Hoe worden rechters en officieren van justitie in het buitenland opgeleid? Hoe werkt buitenlands recht? Bent u hierin geïnteresseerd en zou u graag eens discussiëren met uw buitenlandse collega’s? Dan is het uitwisselingsprogramma AIAKOS iets voor u! In samenwerking met het EJTN en andere Europese opleidingsinstituten, verzorgt SSR tweemaal per jaar een professionele ontmoeting tussen Europese jonge magistraten. De voertaal tijdens deze stage van een week is Engels. Per week zijn er 25 plaatsen beschikbaar.

Doelgroep

Het uitwisselingsprogramma is bedoeld voor rechters in opleiding (rio’s) en officieren van justitie in opleiding (oio’s).

Inhoud

De stage is een week van maandag tot en met vrijdag. Tijdens de stageweek moet een korte presentatie gehouden worden over het juridisch systeem in Nederland en de initiële opleiding. Input voor deze presentatie is op te vragen bij SSR. Aangezien SSR in het kader van dit uitwisselingsprogramma ook per week 25 buitenlandse magistraten ontvangt, is het de bedoeling dat u in mei (als u in het voorjaar deelneemt) of november (als u zelf in het najaar deelneemt) 2022 aanwezig bent in Utrecht. Wij hopen dat de uitwisselingen in 2022 fysiek georganiseerd kunnen worden. Mocht dat niet mogelijk zijn vanwege Covid-19 dan zullen de uitwisselingen online plaatsvinden. Er zijn nog vier plaatsen beschikbaar in mei en 17 plaatsen in november. Op dit moment zijn de definitieve data nog niet bekend. Waarschijnlijk worden de data:

  • 2 tot en met 6 mei 2022
  • 28 november tot en met 2 december 2022

Bijzonderheden

Kosten bij fysieke uitwisseling

Het EJTN zal de reiskosten vergoeden tot een maximum van € 400. Verder ontvangt u van het EJTN een per diem (dagvergoeding). Van dit bedrag betaalt u uw hotel, ontbijt, lunch, diner en lokale vervoerskosten (bus, tram, trein, taxi). De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het land waar u uw stage loopt. Mochten de kosten hierboven uit komen dan dienen die door u zelf betaald te worden.

Inschrijven voor deze cursus

Data

In mei en november 2022 zijn de volgende uitvoeringen. De exacte data zijn nog niet bekend en volgen in maart 2022.