Training praktijkopleider juridisch mdw. ZM/OM, verdieping – SSR

Training praktijkopleider juridisch mdw. ZM/OM, verdieping

Met deze eendaagse training vergroot u op praktijkgerichte manier uw vaardigheden als opleider van juridisch medewerkers

  • Niveau: Verdieping
  • Aangeboden door: SSR

Goed opgeleide juridisch medewerkers zijn essentieel voor het OM en de gerechten. Praktijkopleiders leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan het goed functioneren van juridisch medewerkers. Wilt u uw vaardigheden als (ervaren) opleider vergroten? En wilt u nog beter kunnen schakelen in leerstijlen om het resultaat bij uw medewerker in opleiding te optimaliseren? Deze cursus helpt u daarbij.

Doel

Met deze cursus verdiept de deelnemer zich in inmiddels opgedane kennis en vaardigheden en in enkele in de Training praktijkopleiders juridisch mdw. ZM/OM behandelde thema’s. Ook krijgt de deelnemer tijdens deze training de mogelijkheid om eigen praktijkervaringen in te brengen en hierop te reflecteren.

 

Doelgroep

Ervaren juridisch medewerkers of parketsecretarissen die als praktijkopleider werkzaam zijn bij het gerechten of parketten en de basiscursus ALGSTRPO Training praktijkopleider juridisch mdw. ZM/OM al gevolgd hebben.

Inhoud

Thema’s die aan bod komen

De volgende onderwerpen komen, afhankelijk van de leerwensen van de deelnemers, in meer of mindere mate aan de orde:

  • opleidingsplannen, van algemeen naar concreet
  • leerstijlen en de wijze van coachen
  • leerstijlen en didactische werkvormen
  • reflecteren met behulp van het model van Korthagen

Opzet

De training bestaat uit twee dagdelen. Voorafgaand aan de training vullen de deelnemers op MIJN SSR een schriftelijke intake in, waarin deelnemers hun leerwensen aangeven.

In de ochtend wordt een aantal onderwerpen uit de basiscursus uitgediept, gerelateerd aan de praktijkervaringen van de deelnemers. Het middagprogramma wordt ingevuld aan de hand van tevoren door deelnemers aangedragen casuïstiek. Deze wordt behandeld met behulp van de methodiek van Korthagen. Hierbij is het noodzakelijk dat elke deelnemer een eigen casus kan overleggen.

Voorkennis

De deelnemer heeft ervaring als praktijkopleider en heeft de cursus Training praktijkopleiders juridisch mdw. ZM/OM gevolgd.

Docent

  • mw. drs. Hadewych van Kempen

    Trainer — Mycelium

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Cursus bewaard
Stuur uw bewaarde cursusssen door

Maatwerk

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over incompany- of maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met uw opleidingscoördinator of met de SSR Servicedesk.

Sluiten