Verdiepende module Interne leiderschapscommunicatie OL – SSR

Verdiepende module Interne leiderschapscommunicatie OL

Leiderschapsacademie ZM | leidinggevenden | Interne leiderschapscommunicatie voor operationeel leidinggevenden en coördinatoren

 • 4
  dagdelen
 • 7,9
  Waardering
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: ALMZOLLC
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR

N.B. Deze training is nog niet gepland. Zie voor informatie de Verdiepende module voor interne leiderschapscommunicatie voor teamvoorzitters (ALMZTVLC), die qua inhoud hetzelfde is. In bepaalde gevallen kunnen operationeel leidinggevenden aansluiten bij die training. Voor overleg daarover kunt u contact opnemen met de cursusmanager Mirjam Cosijn via m.e.cosijn@ssr.nl

De tweedaagse module leiderschapscommunicatie voor operationeel leidinggevenden en coördinatoren is één van de modules die SSR aanbiedt aan leidinggevenden om zich verder te ontwikkelen rondom een bepaald (leiderschaps)thema.

Interne leiderschapscommunicatie legt het accent op de communicatieve kant binnen de rol van leidinggevenden: hoe ga je in dialoog met je medewerkers, hoe geef je samen betekenis aan de ontwikkelingen binnen de organisatie en hoe maak je mensen meer medeverantwoordelijk?

Doel

Het doel van deze module van twee dagen is om de deelnemers inzichten én heel praktische handvatten te geven voor effectieve(re) communicatie.

Doelgroep

Operationeel leidinggevenden
Coördinatoren

Inhoud

Vanuit de voortdurend veranderende omgeving binnen de Rechtspraak kijken we naar de (illusie van de) informatiecascade. Hoe werkt interne communicatie nu echt? Wat is de waarde van de wandelgangen en wat vraagt dit van jou als leidinggevende? Er is aandacht voor pittige communicatievragen die veel leidinggevenden in hun werk ervaren, zoals:

Hoe ‘verkoop’ je beleid waar je zelf niet achter staat? Hoe ga je om met onrust in het team? Hoe hanteer je vragen waarop je zelf geen antwoord hebt?

Ook kijken we naar manieren om het reguliere gesprek met je team (anders) vorm te geven en de dialoog te (bege-)leiden. De rol van de leidinggevende is belangrijk, zeker bij ingrijpende veranderingen: wat vraagt dat dan van je? We werken in groepjes aan enkele concrete (eigen) casussen en er is gelegenheid iets nieuws uit te proberen. Je krijgt veel praktische ‘tools’ aangereikt.

Tussen de twee cursusdagen in werk je in jouw eigen praktijk aan een opdracht.

Voorkennis

Afgerond MD-traject

Minimaal één jaar werkzaam als leidinggevende

Docenten

 • drs. Erik Reijnders

  trainer

 • drs. Lily Derksen

  Senior communicatieadviseur

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.