Verdiepende module Interne leiderschapscommunicatie OL | SSR

Verdiepende module Interne leiderschapscommunicatie OL

Leiderschapsacademie ZM | leidinggevenden | Interne leiderschapscommunicatie voor operationeel leidinggevenden en coördinatoren

Vakgebied(en):
  • Cursuscode: ALMZOLLC
  • Niveau: Verdieping
  • Aangeboden door: SSR
  • Eerste startmoment: ma. 13-05-2019

De tweedaagse module leiderschapscommunicatie voor operationeel leidinggevenden en coördinatoren is één van de modules die SSR aanbiedt aan leidinggevenden om zich verder te ontwikkelen rondom een bepaald (leiderschaps)thema.

Interne leiderschapscommunicatie is het proces waarin leidinggevenden in dialoog gaan met hun medewerkers, samen betekenis geven aan de ontwikkelingen binnen de organisatie en informatie delen.

Doel

Het doel van deze module van twee dagen is om de deelnemers inzichten en handvatten te geven voor effectieve communicatie vanuit hun leidinggevende rol.

Doelgroep

Operationeel leidinggevenden
Coördinatoren

Inhoud

Hoe werkt interne communicatie nu echt en wat vraagt dit van de leidinggevende?

Onderwerpen zijn de informatiecascade en het informele circuit, het verschil tussen informeren en het samen betekenis geven. De deelnemers gaan praktisch aan de slag met hun eigen casus door de betrokkenen bij een vraagstuk in kaart te brengen en te kiezen voor een passende communicatiestrategie. Er is veel aandacht voor spannende communicatiemomenten die leidinggevenden in hun werk ervaren: Hoe ‘verkoop’ je beleid waar je zelf niet achter staat? Hoe ga je om met onrust in het team? Hoe hanteer je vragen waarop je zelf geen antwoord hebt? Ook de inrichting van het teamoverleg en het (bege-)leiden van de dialoog krijgen aandacht.

Voorkennis

Afgerond MD-traject

Minimaal één jaar werkzaam als leidinggevende

Docenten

  • drs. Erik Reijnders

    trainer

  • mevrouw Marlou Nijland

    Teamleider communicatie

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 695,00

Locatie

Jaarbeurs Utrecht - Beatrixgebouw

Jaarbeursplein 6

3521 AL Utrecht

Plan uw route

Docenten

drs. Erik Reijnders en mevrouw Marlou Nijland

Maatwerk

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over incompany- of maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met uw opleidingscoördinator of met de SSR Servicedesk.

Sluiten